Évértékelő állománygyűlés a tűzoltóságnál


2016-02-20 12:07:05  | cikk: Babos Petra  | 


Évértékelő állománygyűlés a tűzoltóságnál főképe
Évértékelő és feladat meghatározó állománygyűlést tartott pénteken a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága. A gyűlésen a kirendeltségvezető, a tűzoltóparancsnok, a teljes állomány és a Bakonybéli Önkéntes Tűzoltóság képviselői is részt vettek. 

Az ülés elején egy perces néma főhajtással emlékeztek a 2015 tavaszán elhunyt Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjére, Németh Tamásra, majd Horváth Sándor tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok számolt be a parancsnokság 2015. évéről. Mint mondta, a pápai parancsnokság átlagos évet zárt mind a tűzoltások, mind a műszaki mentések tekintetében.
-A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon 2015. január 1. és 2015. december 31. között a káresemények 36%-át a műszaki mentések, 39%-át a tűzesetek tették ki – hangsúlyozta Horváth Sándor. Az ülésen beszámolt arról is, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, illetve a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett, a tűzoltó-parancsnokság tevékenységét érintő továbbképzéseken maradéktalanul részt vettek.
-A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka az előírásoknak megfelelően, szituációs begyakorló, ellenőrző, illetve rendkívüli ellenőrző gyakorlatokat szervezett. Ezen szituációk segítik a valós helyzetre való felkészülést. A gyakorlatok mindegyike megfelelő minősítést kapott. A tavalyi évben is részt vettünk a MH Pápa Bázisrepülőtér Veszélyhelyzeti konferenciáján és gyakorlatán. A Pápai Griff Mentőcsoport gyakorlatának előkészítésébe és kivitelezésébe is bekapcsolódott az állomány. Műszaki-mentési gyakorlatokat hajtottunk végre a környező bányák területén.
Horváth Sándor tűzoltó őrnagy számolt be a 2015.évről

A műszaki-anyagi tevékenység kapcsán elmondta, a járművek megfelelő műszaki állapotban vannak, karbantartottak. A védő- és szakfelszerelések állapota megfelelő, a tűzoltó gépjárművek állapota kielégítő, azonban a gyakori használat miatt folyamatosan javításra szorulnak.
Horváth Sándor elmondta, a pápai tűzoltó-parancsnokságnak 14 iskolával van együttműködési megállapodása, 2015-ben 94 fő tanuló összesen 658 óra közösségi szolgálatot teljesített a szervezetnél.
-A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság több rendezvényen képviseltette magát a 2015-ös évben, mind bemutatók, mind rendezvénybiztosítások alkalmával. Számos gyermeknapon, falunapon, illetve majálison vettünk részt. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében megvalósult megyei tűzoltó szakmai és tűzoltósport versenyen is részt vettünk. Az állománynak egész évben lehetősége van különböző sportolási lehetőségekre. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő fizikai állóképesség megszerzésére és annak szinten tartására – fűzte hozzá a tűzoltó őrnagy.

Az ülés végén Csillag István, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője átadta az előző esztendő minősítő értékelését a tűzoltóparancsnoknak, a 2015. évet az állomány megfelelőre teljesítette.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!