Keresi a kiutat a Concordia Motax KC


2016-02-19 20:20:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Keresi a kiutat a Concordia Motax KC főképe
Nincs mit szépíteni, pocsékul indult a 2016-os év az NB I/B-ben szereplő Concordia Motax KC számára. A pápai kosarasok hiába mutatnak javuló formát, idén még nem sikerült nyerniük, legutóbb Székesfehérváron maradtak alul úgy, hogy 98 pontot dobtak, azonban ez is kevés volt a pazar mutatókkal záró hazaiakkal szemben. Vajda Balázséknak ezzel már hétre nőtt a nyeretlenségi sorozatuk, így természetesen nincs jó hangulat az öltözőben, a csapat új szerkezetben játszik, mind védekezésben, mind támadásban igyekszik új dolgokat kipróbálni, melytől azt remélik, meghozza az áttörést. Az elmúlt hetek történéseiről Vajda Balázst kérdeztük.
- Valóban nagyon nehéz, negatív szériában vagyunk, ráadásul a következő két mérkőzésünket is idegenben játsszuk, a Bonyhád és a Törökbálint ellen, mondanom sem kell, egyiken sem mi vagyunk az esélyesek. Minél hamarabb ki kell lábalnunk ebből a helyzetből, mely szokatlan számunkra, ilyen szituációban közel tíz éve nem voltunk. Folyamatosan keressük a megoldást, remélem, hogy az elkövetkezendő hetekben fizikálisan és mentálisan is visszanyerjük régi formánkat és önbizalmunkat.
A PKC edzőjétől megtudtuk, a játékoskeretben is történtek változások, Henrik István és Karagity Milán elköszönt a csapattól, viszont 4-es, 5-ös posztra sikerült egy komoly erősítést nyélbe ütni.
- Henrik István munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudja tovább vállalni a játékot, Karagity Milánt pedig folyamatosan sérülés hátráltatja, így közös megegyezéssel elváltak útjaink. Oroszlány csapatától kölcsönbe viszont sikerült megszereznünk a 203 centiméter magas, 100 kilogrammos Rados Vukolicot, aki teljesen felépült korábbi vállsérüléséből és biztos vagyok benne, hogy nagy erősítés lesz számunkra.
Vajda Balázs azt mondta, Székesfehérváron támadásban látott már biztató jeleket, ha emellé sikerül a megfelelő védekezést is párosítani, akkor érhetnek még el szép sikereket az alapszakaszban. A Concordia Motax KC a 12 csapatos bajnokság 10. helyéről várja a folytatást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!