Az országos szereplés volt a tét


2016-02-19 11:01:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az országos szereplés volt a tét főképe
A városi bajnokságokon korcsoportonként, nemenként egyéni számokban első illetve második helyezést elért tanulók, valamint az első helyezett váltók részvételével rendezték meg a megyei úszó diákolimpia döntőjét. A helyszín ezúttal is a pápai Várkertfürdő 25 méteres medencéjének hat pályája volt, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való részvétel. A március 19-20-án, Miskolcon rendezendő fináléra versenyszámonként az első helyezettek kerültek. Ezúttal is ’B’ kategóriában, hat korcsoportban zajlottak a versenyszámok, hiszen az idei évben az igazolt versenyzőknek nem írt ki versenyt a Magyar Diákolimpiai Szövetség.
- Veszprém megye kilenc körzetének legjobbjai vetélkedtek egymással, a létszámot és az időeredményeket látva azt gondolom, okunk nincs panaszra – nyilatkozta Bereczki Brigitta, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület titkára. 40 iskola közel 180 versenyzője állt ma dobogókőre, látványos küzdelmeket láttunk, utánpótlás szempontjából örömteli, hogy mind a hat korcsoportban ennyi gyerek versenyzett. Nem lehet megjósolni, hogy az innen továbbjutók mire lehetnek képesek az országos mezőnyben, nagyon nehéz dolguk lesz, de a tavalyi évben is születtek szép eredmények, pontszerző helyek, ismerve a mostani eredményeket miért ne lehetne ez így idén is? – bizakodott az egyesület képviselője.
A pápai úszók 18 arany-, nyolc ezüst- és ugyanennyi bronzérmet szereztek, ez kimagasló eredmény, hiszen majdnem minden második versenyszámot pápai versenyző nyert, a 38 megrendezett versenyszámból 18-at. Egyéniben továbbjutott Csomor Botond, Eszes Patrik, Horváth Rebeka, Horváth Sarolt, Kocsis Eszter, Kovács Ádám, Nagy Rebeka, Plegányi Bálint és Tapsonyi Bálint, váltóban pedig a Gyurátz, a Munkácsy, a Petőfi és a Szent István készülhet a további küzdelmekre.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!