Filharmónia Pápán


2016-02-18 21:46:30  | cikk: Babos Petra  | 


Filharmónia Pápán főképe
Különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik tegnap este ellátogattak a győri filharmonikusok idei második előadására a JMSZK színháztermébe. Hollerung Gábor karnagy – aki a győriek meghívására két éve dolgozik a zenekarral - kérdésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy Pápára is elhozhatták a filmzenei koncertet. A Budafoki Dohnányi Zenekarral régóta játszottak filmzenéket, ami nagyon népszerű volt. Számos vidéki és külföldi koncertet adtak már, sok zenekar követte őket, hiszen ezzel a fiatalokat is jobban meg lehet szólítani.

A hangverseny során a hallgatóság egy zenei utazáson vehetett részt, ahol olyan filmek zenéit játszották, amelyek a filmművészet csúcsait jelentik, hallható volt többek között John Williams: Star Wars és az ET., Morricone: A profi, a Tenkes kapitánya, a Valami Amerika, a Tom és Jerry, a Titanic, a Tűzszekerek és a klasszikusok közül Mendelsohn: Szentivánéji álom zenéje.

A koncertet filmvetítés tette még élvezetesebbé, melynek során a nézők részleteket láthattak a filmekből.
-A művek, amik elhangzottak, a filmekben soha sem így vannak, hiszen ott rövid kis részletekben jelennek meg az adott témák, jelenetek közben. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy az egyes zenei részletekhez kapcsolódó jeleneteket, helyzeteket igyekeztünk történet nélkül egymás mellé tenni, rávilágítva ezzel arra, hogy a zenének milyen erős funkciója van a filmekben, a zenével pedig lehet azonosítani szereplőket és jeleneteket.

A zenebarát közönség a 2015/2016-os programsorozat első állomásaként a Hot Jazz Banddel, a zenei élet egyik legnépszerűbb jazz zenekarával találkozhatott, a tegnapi előadásban a filmzenék kerültek terítékre, a sorozat harmadik előadása pedig április 23-án, Győrben lesz az Audi Arénában, amikor is az Othellóra várják a pápaiakat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!