A helyzetkihasználáson javítani kell


2016-02-17 20:42:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A helyzetkihasználáson javítani kell főképe
Pontosan tíz nap múlva folytatódik a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság. Marton Miklós csapata a héten két edzőmérkőzéssel zárja a téli felkészülést, ennek első állomása a Győr-Moson-Sopron megyei pontvadászat hetedik helyén álló, Ménfőcsanak elleni 90 perc volt, mellyel a Balatonfüred elleni elmaradt mérkőzést szerették volna pótolni a pápaiak. A mieink ismét a Celldömölk ellen látott 3-5-2-es felállásban kezdtek, és a Simon – Kovács, Orovecz, Erdősi – Horváth Á., Györkös, Iványi, Szabó Z. Palkovics – Venczel, Nemes kezdővel szerepeltek az első félidőben, a találkozó során Páli, Ughy, Véber, Mészáros, Nagy P. és Barcsa is pályára lépett. Az első félidőben gólt nem, csak helyzeteket láthattak a kilátogató nézők, ennek ellenére mezőnyben nem játszott rosszul a Perutz. Szünet után Szabó Zoltán szabadrúgásgóljával előnybe kerültek a hazaiak, ezután két 100 százalékos pápai lehetőség is kimaradt, és ahogy lenni szokott, büntetett az ellenfél, sőt nem sokkal később a vezetést is megszerezte 1-2. A félidő második felében kettőre növelte az előnyét a Ménfőcsanak, a 3-2-es vendég sikert Véber Gergő állította be.

Perutz FC – Ménfőcsanak 2-3 (0-0) Gsz.: Szabó Z., Véber

Marton Miklós: Az első félidőben a mutatott játékkal igen, a helyzetkihasználással nem voltam elégedett. Szünet után megszereztük a vezetést, és el is dönthettünk volna a meccs végkimenetelét, ám a kihagyhatatlant is kihagytuk, ellenfelünk pedig ezt kihasználta. A cserék után szétestünk, fegyelmezetlenek voltunk, a pontrúgásoknál rosszul helyezkedtünk. Ez a találkozó is megmutatta, hogy van még teendőnk a bajnoki rajtig.

A keret február 20-án szombaton ismét hazai pályán játszik, 10 órai kezdéssel Kapuvár látogat a stadionba. Az első tavaszi bajnokit február 27-én 15 órai kezdéssel játsszák Pápán, az ellenfél a 6. helyen álló Balatonalmádi lesz, az odavágón gólnélküli döntetlen született.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!