Járási angol szépkiejtési verseny a Tarczyban


2016-02-17 19:39:51  | cikk: Babos Petra  | 


Járási angol szépkiejtési verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi az angol nyelvi szépkiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre több mint egy tucat diák nevezett be, a város három iskolájából, valamint Tapolcáról. A versenyt azok között a diákok között hirdették meg, akik szeretik az angol nyelvet, szépen és értően tudnak angolul beszélni.

Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője kérdésünkre elmondta, a szépkiejtési versenyből kolléganőjük, dr. Martonné Klimó Irén teremetett hagyományt.
- A hagyomány megőrzése, vagyis egy ismeretlen szöveg felolvasása és a memoriter előadása mellett az évek folyamán a verseny fejlődött, változásokon ment át. Ezek egyike, hogy irodalmi szöveget kértünk a versenyzőktől a szabadon választott szöveg kategóriában. Az idén újdonság, hogy nemcsak az 5-6. és a 7-8. évfolyamosoknak hirdettünk külön kategóriát, de az angol nyelvet normál és emelt óraszámban tanulókat, valamint a kéttannyelvű tagozatos diákokat is külön-külön értékeljük, így tulajdonképpen négy első helyezett lesz majd.
A megmérettetés két részből tevődött össze, előbb egy idegen szöveget olvastak fel legjobb tudásuk szerint a diákok, majd egy szabadon választott szövegrészt mondtak el kívülről, amelynél a zsűri a szövegtudást, a kiejtést és az intonációt pontozta – mondta a tagozatvezető.
Hardi Tünde hozzáfűzte, idén először hívtak meg másik kéttannyelvű intézményből is versenyzőket, mégpedig a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményből. Ezzel az iskolával már évek óta jó kapcsolatot ápolnak, s szorosabbra szeretnék fűzni a szálakat, megosztva tapasztalataikat a két tanítási nyelvű oktatás kapcsán.

Kiss Kata és Horváth Evelin a Tarczy iskola hatodikos diákjai, s mindketten már másodszor vesznek részt a megmérettetésen nagy örömmel, hiszen szeretik az angolt. Kata a felkészítő tanárának segítségével sokat gyakorolta a helyes kiejtést, ő egy vidám szöveget választott. Evelin, aki tavaly második lett a versenyen, most egy prózát hozott Oscar Wilde-tól. Ez egy humoros történet, amit elmondása szerint nem volt nehéz megtanulni.
A zsűri tagjai Hegedűs Alíz angoltanár és Lily Bond angol nyelvi lektor, míg a nagyobbaknál Botár András angoltanár és Roxanne Flint, a tapolcai iskola lektora voltak. A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!