Mackóinvázió a Pegazusban


2016-02-16 20:26:59  | cikk: Babos Petra  | 


Mackóinvázió a Pegazusban főképe
Ha február, akkor természetesen mackókiállítás várja a kicsiket és a nagyokat a Pegazus Színház jóvoltából a gyerekek legnagyobb örömére. Ilyenkor játék mackók ezrei lepik el a Pegazus Színház barlangját, ahol a társulat egyik vezetője, Sarkadi Nagy László hetedik alkalommal állított össze mackókiállítást. A tárlaton több mint 2300 maci várja a látogatókat. A különleges kiállításnak sok egyedi darabja van, tematikus elrendezésben, változatos formájú, színű, méretű, fajtájú plüssök várják a vendégeket. Így megtalálható a barnától a panda medvéig, a miniatűr kulcstartó méretűtől az életnagyságúig, az ülőtől a fán mászóig, a fehértől a zöldig, mindenféle kedves maci. A nem mindennapi tárlat rendkívül népszerű a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt, tegnap óta több százan látogattak el a társulat Szent István úti épületébe.

Sarkadi Nagy László igazgató, a kiállítás szervezője hírportálunk kérdésre elmondta, tavaly 2015 mackóval, idén pedig már 2365 darab plüss medvével várják az érdeklőket a hét folyamán.
Az első kiállításon még csak 30 darab macink volt, azóta az évek alatt több mint 2300 brummogónk lett, köztük fiatalok és idősebbek is, akik már „nyugdíjba” vonultak. A mackókat általában úgy vásároljuk, de sokszor kapunk barátoktól, ismerősöktől vagy a színház látogatóitól – mondta a szervező.

Németh Bianka édesanyjával és kisöccsével látogatott el a kiállításra, s mint mondták, számukra a legkedvesebb az Északi-sark volt, ahol hidegben és sejtelmes északi fényben várták őket a jegesmedvék.
Faragó Viktória a magyargencsi óvoda nagycsoportosa első ízben jött el a mackókiállításra. A kislánynak a pandamacik a kedvencei, mert azoknak olyan szép a bundájuk. Vikinek otthon is vannak plüssmackói, amelyeket nagyon szeret.
A mackókiállítás mindenki tetszését elnyerte

Kun Tiborné nyugdíjas először járt a mackókiállításon, kíváncsi volt a gyűjteményre, mivel nagy mackóbarát.
-Örömmel és boldogan jöttem el, mivel most egy kicsit újra gyermek lehetek. Nagyon tetszik a kiállítás minden egyes darabja, szinte ujjongok, amikor felfedezek egy-egy számomra kedves macit. Gyermekkoromban volt egy kedvenc mackóm, a Misi, aki egészen a fiam születéséig velem volt, vele aludtam és tanultam. Máig, ha látok valahol egy plüsst és úgy érzem, hogy megszólít, megvásárolom – mesélte a hölgy.

Aki az idei összeállítást még nem látta, ne csüggedjen, hanem induljon útnak, s tekintse meg a medvéket péntekig délelőtt 9 óra 30 perc és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között, mert azok a jövő héttől ismét elvonulnak téli álmot aludni a színház pincéjébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!