Mesejáték ajándékba


2016-02-15 17:32:15  | cikk: ha  | 


Mesejáték ajándékba főképe

Farsangi mulatságot tartottak szombat délelőtt a Tánc-Lánc A.M.I. néptáncos ovisai és kisiskolásai. A programra a koronát a Szó és Kép Színpad A székely asszony meg az ördög című mesejátéka tette fel. Az előadás apropóját az adta, hogy Csukárdi Sándor rendezésében egyre több Szó és Kép-darabot színesít néptánc, amiben Vida Anna és Hujber András segíti a színjátszókat, akik a növendékeket is tanítják. Ők kérték fel a csoportot, hogy lepjék meg a gyerekeket egy vidám történettel a farsangi összejövetelen.

A székely asszony meg az ördög jól ismert népmese, ezt írta át színpadra Csukárdi Sándor. Az egyik  címszereplő Rózsás Hajnalka volt, aki remekül alakította a "csak azért se", nyakas székely asszonyt, akinek azért túljárt az eszén férje, Csukárdi Sándor. Az ördög, Balogh Adrienn kimentette ugyan a kútból az asszonyt, de aztán majdnem a nyakán, pontosabban a hátán maradt, csak a huszár szabadította ki szorult helyzetéből.

Vidámság, tréfás fordulatok, tanulság - minden volt, ami a jó meséhez elengedhetetlen

Az előadásban a gyerekek nagy örömére fellépett Hujber András is, a nyalka huszárt játszotta, aki végül elnyeri a királylány szívét. A királylányét, akit ebben a darabban egy új tag alakított, Csonka Anita. A fiatal lány elmondta, hogy örült a társulat felkérésének, mindig érdekelte a színjátszás. 

Az előadás után a gyerekek nevetve sorolták kedvenceiket. Tóth Viktória számára a feleselős székely asszony volt a legmulatságosabb, Sinkó Rebekának pedig Csukárdi Sándor tetszett a mese szereplői közül, mert ő volt szerinte a legviccesebb. Jákli Levente annak örült, hogy a darabban szerepelt Hujber András, aki őt is tanítja.

A Szó és Kép Színpadnak ez volt az első fellépése azóta, hogy átvették a Pro Cultura-díjat. Aztán ahogy beköszönt a jó idő, felgyorsulnak az események, járják a Dunántúlt, minden hétvégére jut előadás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!