Költségvetési kérdésekről döntöttek a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás idei első tanácskozásán


2016-02-15 00:23:16  | cikk: pt  | 


Költségvetési kérdésekről döntöttek a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás idei első tanácskozásán főképe
Idei első ülését tartotta a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás (PÖFT) a városházán. A tanácskozáson a szervezet 2016-os esztendőre szóló költségvetését az előző évi irányszámok alapján határozták meg. – Takarékos gazdálkodást tervezünk, és ha csak kismértékben is, de csökken az önkormányzatok pénzügyi hozzájárulása a társulás szakfeladatainak ellátásához. A bevételi oldalon az állami normatívák változatlanok, a kiadási oldalon a társulásnál alkalmazottak bére terén jelentkezik növekedés, mégpedig a közalkalmazotti bértáblán való előrelépés miatt – mondta el Varga Péter, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnöke.
Az ülésen az idei évre vonatkozó közbeszerzési tervet is elfogadták. Eszerint a társulás egyelőre nem számol olyan beruházásokkal, amelyek közbeszerzést igényelnek, azonban ezt még módosíthatják az év közben megjelenő pályázatok. Meghatározták a PÖFT adósságkorlátját is, ez a vonatkozó törvényi előírás alapján a saját bevételek fele lehet. A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása esetében a bevételi alap nulla, ennek értelmében az adósságkorlát szintén nulla.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!