A mozgásszervi betegségekről a gyermek-egészségügyi előadássorozatban


2016-02-11 07:50:54  | cikk: Babos Petra  | 


A mozgásszervi betegségekről a gyermek-egészségügyi előadássorozatban főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja "Segítünk, hogy segíthess!" elnevezéssel gyermek-egészségügyi előadássorozatot indított útjára tavaly ősszel. A program februári összejövetelén a mozgásszervi betegségekről esett szó. A Napsugár Bölcsödében tartott rendezvényen Pintér-Papp Eszter, a pápai csoport vezetője, a támogató szolgálat szolgálatvezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket, majd dr. Lőrincz Matild gyermekorvos tartott előadást.
Sokan érdeklődtek az előadás iránt

A doktornő elmondta, a mozgáshiányos életmódnak köszönhetően már egészen gyermekkorban is jelentkeznek a mozgásszervi megbetegedések.
-A folyamatos fejlődése a gyereknek csecsemőkortól serdülőkorig teret igényel, mivel van egyfajta természetes mozgásuk, amit ki kell elégíteni. Ezért csecsemőkortól oda kell rájuk figyelni, megfelelő mennyiségű teret biztosítani, hogy tudjanak mozogni. A gyermekekkel meg kell szerettetni a mozgást, a sétát, ezzel a természetet is közelebb lehet vinni hozzájuk. A mozgás az agy vérellátását is javítja – hangsúlyozta a doktornő.

Kiemelte a víz jótékony hatását, az úszás örömét, a sport és a testnevelést szeretetét. Fontos a megfelelő lábbeli viselése, az aktív lábtorna gyakorlása. Az előadás során kiderült, hogy a magyar gyerekek leginkább lúdtalppal és tartáshibákkal küzdenek, ami szintén a mozgáshiányos életmódnak köszönhető. Beszélt még a láb deformitásáról, a gerincbetegségekről, a helyes tartásról, a csípőficamról és a megelőzés lehetőségeiről is.
A soron következő előadás márciusban lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!