A Weöresben mozdultak a klímáért


2016-02-10 22:33:02  | cikk: ha  | 


A Weöresben mozdultak a klímáért   főképe

Magyarországon 73 iskola vett részt a Mozdulj a klímáért! elnevezésű programban, így például a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola is. A kampányhét keretében zöld mérföldeket gyűjthettek a diákok, de kapcsolódott rajzverseny és képregénypályázat is a rendezvényhez, valamint vers vagy próza formájában várta a gyerekek gondolatait a fákról, erdőkről a szervező, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség.

A Weöres szorgalmasan gyűjtötte a zöld mérföldeket, ami azt jelenti, hogy a kampány idején a diákok gyalog vagy kerékpárral mentek iskolába, így összesen 2860 mérföld jött össze. Ezenkívül készítettek ökoszelfit és egy videót is, melyben az összes diák részt vett, mondta el Wenczel Marianna, az egyik szervező pedagógus.

Néhány diák azonban nem csupán a közösségi programokban vett részt, hanem indult a szövetség egyéni országos pályázatain is. A Rajzolj tölgyet! kategóriában Németh Adél második, Kolláth Veronika pedig harmadik helyezett lett, az öko-képregény kategóriában pedig Takács Júlia Piroska bizonyult a legügyesebbnek, ő lett az első. A kislány elmesélte, az ő képregénye arról szól, hogy egy kismadár elejt egy magot és abból hatalmas fa nő. A szépen, ügyesen rajzoló diákok felkészítő tanára Gosztola Erika volt.

A dicsőség mellé ajándék is járt

A harmadik osztályos Gecse Emma a Gondolatok fákról, erdőkről kategóriában indult, A kocsányos tölgy meséje címmel írt története első lett az országos pályázaton. Felkészítő tanára Horváthné Árvai Mária volt. Emma meséjének egy manó a főszereplője, akit makká változtatott az erdő ura.

A gyerekek oklevelet, kulacsokat és csuklópántokat kaptak és természetesen övék a dicsőség is, amiért ilyen jól szerepeltek az országos mezőnyben. Ez az intézmények azért is fontos, mert ismét elnyerte az Ökiskola címet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!