Sakk: Emlékverseny és bajnoki forduló


2016-02-09 10:38:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Emlékverseny és bajnoki forduló főképe
A Szabadgyalog SE sakkozói is ott voltak az elmúlt hétvégén Ajkán, a 34. alkalommal megrendezett Koloszár emlékversenyen, amelyet az egykori megyei sakk főtitkár, Koloszár József emlékére rendeznek meg, akinek kedvenc „műfaja” volt a 10 perces parti volt. A pápaiak évek óta aktív résztvevői ennek a népszerű versenynek, idén összesen 51-en neveztek, 11 fordulós, svájci rendszerben zajlottak a küzdelmek, játékosonként 10 perc gondolkodási idővel a villám FIDE-szabályok szerint. A Szabadgyalog SE eredményeit Kiss Csaba elnök ismertette.
- Egyesületünkből a legjobban Kissné Simon Bernadett szerepelt, aki 11 meccsen hét pontot gyűjtött, és a legjobb női különdíjat is átvehette. Az ifjúságiak is gyűjtögették a pontokat, közülük Balogh Bálint, Farkas Dorina és Róka Bálint is az 5.5 pontosak között végzett.
Másnap a megyei első osztályú bajnokságban a mieink ’A’ csapata pótolta a harmadik fordulóból elmaradt meccsét, ellenfél az Ezüst Huszár Eplény volt. - Célunk az volt, hogy revansot vegyünk az ellenfélen, amiért egy héttel korábban a másik csapatunkat legyőzte. A végeredmény minden képzeletünket felülmúlta, sikerült az ellenfelet 9.5 – 2.5 arányban legyőzni. Végre egyszer jól kijött a lépés mindenkinek, bár azért a szerencse is kellett – újságolta az elnök. A bajnokin Besenyi Tibor, Kiss Csaba, Varga Gyula, Gyutai Nándor, Kiss Zoltán, Mayer Attila, Kissné Simon Bernadett és Domonkos Eszter nyert, Margl Roland, Buzás Gyula és Krivácsy Gyula döntetlent ért el.
Győzelmével az ’A’ csapat átvette a vezetés a tabellán, de csak fél ponttal előzi meg a Tapolcát és az ASSE Ajka csapatát. A ’B’ csapat most visszacsúszott az utolsó helyre, mivel a többi elmaradt mérkőzéseket is pótolták. Két forduló van még hátra a szezonból a megyei első osztályban, február 21-én mindkét pápai csapat itthon folytatja. Február 13-án a megyei másodosztályban hazai fordulóval ér véget a vetélkedés, egy héttel később pedig egyéni megyei diákolimpiát rendeznek Ajkán az Élő-pont nélkülieknek, melyre a nevezésekről az iskolák gondoskodnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!