Zsoodance Táncfesztivál


2016-02-08 07:12:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Zsoodance Táncfesztivál főképe
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a Zsoodance TSE nyílt táncfesztiválját. A minősítő versenyen 25 egyesület, több mint 500 táncosa 113 produkcióban lépett a nagyérdemű elé, manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban, szóló, duó és csoportos kategóriában, rengeteg stílusban. A pápaiak mellett érkezett nevezés többek között Mosonmagyaróvárról, Győrből, Kecskemétről, Nagykanizsáról, Budapestről, Keszthelyről, sőt még Ukrajnából is. Cserkuti Zsófia, a házigazda egyesület vezetője elmondta, szerettek volna egy színvonalas, jó hangulatú versenyt összehozni, ezért már ősszel megkezdődtek az előkészületek, az utóbbi hetekben, napokban pedig gőzerővel azon dolgoztak, hogy minden gördülékenyen haladjon és mindenki jól érezze magát. A táncosoknak étellel, itallal, gyümölccsel készültek, volt fitnesz trambulin kipróbálási lehetőség, a kicsiket ingyenes arcfestés, a nagyobbakat masszázs várta.
- A fesztiválon minden produkciót arany, ezüst vagy bronz minősítéssel értékelt a zsűri, akik között helyet kapott Szabó Timesz, az After School Tánc -, és Sportegyesület vezetője, Győrffy Viola koreográfus, Dukai Gábor, a győri Bro'n'sis Tánciskola vezetője, a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség kitüntetett sporttáncosa, valamint Vér Hajnalka, táncpedagógus. A versennyel az volt a célunk, hogy fellépési lehetőséget biztosítsunk és egy kis sikerélményt adjunk az amatőr és kezdő csoportoknak, akik még nem jutottak el nagyobb versenyekre. Nagyon örülünk, hogy rengetegen eljöttek hozzánk, nemcsak versenyzők, hanem szülők, hozzátartozók is a helyszínen buzdították kedvenceiket. Úgy látom, mindenki jól felkészült a mai napra, láttunk több egészen kivételes koreográfiát. Természetesen a csapatom is megmérette magát, 16 produkcióban voltunk érdekeltek, lett arany, ezüst, bronz minősítésünk egyaránt, nagyon büszke vagyok rájuk. Nagyon köszönöm a támogatók segítségét, nélkülük nem tudtunk volna ilyen sikeres táncfesztivált rendezni.
Az egyesület vezetője hozzátette, a táncfesztivál egy újabb mérföldkő a Zsoodance életében, hiszen évek óta dédelgetett álmuk volt egy ilyen verseny megrendezése, melyet mostantól minden évben szeretnének megismételni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!