Célkeresztben a tripla 20…


2016-02-08 07:07:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Célkeresztben a tripla 20… főképe
Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, zsúfolásig megtelt az egyik belvárosi pizzéria, ahol a Pápai Darts Club második alkalommal rendezte meg amatőr steel darts versenyét. A II. Sport Oázis Amatőr Steel Darts Openre ugyanis előzetesen 80-an regisztráltak, a helyszínen végül 75-en jelentek meg. Három versenypályán folyamatosan játszották a mérkőzéseket, a pápaiak mellett Mezőlakról, Noszlopról, Mórról, sőt még Budapestről is érkezett nevezés. Kapcsándi Zsolt szervező érdeklődésünkre elmondta, még ők sem gondolták, hogy ennyien vesznek darts nyilat a kezükbe, így a lebonyolítás okozott nekik némi fejtörést.
- Az első év sikerén felbuzdulva úgy gondoltuk, itt az idő a folytatásra, így néhány héttel ezelőtt nekiálltunk a szervezésnek. Úgy gondoltuk, a korábbi helyünket már kinőttük, így a játék hangulatának megfelelő helyszínben gondolkodtunk, így esett a választás az étteremre. 40-50 indulóra számítottunk, ezt végül jócskán meghaladtuk, így a lebonyolításban változtatnunk kellett. Sajnos sok idő elment a divízionálásra, a 75-ös létszámot 64-re szűkítettük, a 64-es főtáblán egyenes kiesésben zajlottak a mérkőzések, a vesztesek a vigaszágon folytatták, melynek győztese a torna harmadik helyezettje lett. Minden mérkőzés három leg hosszú volt, tehát két nyert leg kellett a győzelemhez. Az elődöntő, a döntő, illetve a vigaszág döntője dupla kiszállós volt. A mezőny sokszínű volt, találkoztunk jó pár olyan résztvevővel, akinek ez volt az első versenye, de rutinosabbak is ellátogattak hozzánk, olyanok, akiknek már jó pár mérkőzés van a hátuk mögött.
A versenyt végül Bertha Ádám (Mezőlak) nyerte, jutalma a vándorserleg, az oklevél és az érem mellett egy 10.000 forint értékű vacsora utalvány lett. Második helyen Soós László (Pápa) végzett, aki a korábban említett díjazás mellett 7.000 forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodott, a vigaszág győztese, Muzsai Ákos (Csorna) 5000 forintos vacsora utalványt kapott. A versenyen díjazták az első 180-as dobást, a tripla húszba háromszor egymás után Horváth Dávid talált bele elsőként, a legmagasabb kiszállót – 140-et - Bognár Gergely dobta. A bajnokságon tombolán is részt lehetett venni, ennek lényege az volt, hogy a verseny ideje alatt három nyílból kellett a lehető legnagyobb értéket dobni, a nyeremény egy 60.000 forint értékű kerékpár volt, a szerencsés nyertes végül Élő Zsolt lett, aki 125 pontot dobott. Különdíjban részesült a legjobb hölgy versenyző, a díjat Szabó Annamária vehette át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!