Télűző családi délután a színházban


2016-02-07 14:17:56  | cikk: Babos Petra  | 


Télűző családi délután a színházban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban már hosszú évek óta hagyomány, hogy a jeles ünnepekhez kötődően családi játszóházat hirdetnek. Így történt ez szombaton is, amikor is a farsang jegyében télűző mulatságra invitáltak kicsiket és nagyokat a JMSZK színházépületébe.
Müller Orsolya kulturális szervező elmondta, mivel a JMSZK is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal című országos kezdeményezéshez, ezért a családi délután a program egyik eleme. Igyekeztek a játszóházi rendezvényt úgy összeállítani, hogy az élőzene, ami az idei program főszereplője, szerepeljen az összeállításban.

A színház kiváló kapcsolatot ápol a Varázshangok az egészségért egyesülettel, amely minden évben minőségi, változatos programokat hoz Pápára, ami farsang idején sem volt máshogy.
Kőhalmi Balázs, az egyesület vezetője arról számolt be, a játszóház Gyenesdiáson működik, de nagy örömmel jönnek Pápára, hiszen itt mindig jó szervezés és persze kedves, érdeklődő gyerekek és szülők várják őket.
- A játszóházzal inkább a kisebb korosztályt célozzuk meg, akiknek hangszersimogató programot ajánlunk, hiszen az élőzene áll idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény fókuszában, így megélhetik a zenélés örömét. A nagyobbaknak társasjátékot hoztunk. Célunk a szórakoztatás mellett, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy milyen jó együtt játszani szülőnek és gyermeknek. A játékkuckóból a készségfejlesztő játékok sem hiányozhatnak, a kreatív műhelyben pedig álarcot és maszkot készíthetnek az ügyeskezű gyerekek, de az arcfestésre és a csillámtetoválásra is nagy az érdeklődés – mondta a vezető.
A gyerekek vidám álarcokat késztettek

A farsangi rendezvényről a jelmezes felvonulás sem hiányozhatott, amelyen az idén több mint egy tucat kisgyermek vett részt. Az apróságok kreatív maskarák mögé bújtak, s mutatkoztak be a színpadon Hanci és Satyka bohócok segítségével.
Németh Léna jó boszorkánynak öltözött, melyhez zöld paróka és smink társult. A kislány mint mondta, nagyon élvezte a programot, melyre édesanyjával látogatott el.

A jó hangulatú délután zárásaként az Esztrád Színház előadásában farsangi népszokások elevenedtek meg sok-sok játékkal, zenével és tánccal.
Aki pedig a játék hevében megéhezett, az finom egészséges reformétellel, barackos fánkkal csillapíthatta éhségét a farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda jóvoltából.

A Kultúrházak éjjel-nappal pápai rendezvénysorozat ma délután zárul, amikor is az S.K. Társulat nyilvános főpróbájába tekinthetnek bele az érdeklődők 16 órától a színházépületben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!