Rekordnevezés a sudoku és keresztrejtvényfejtő bajnokságon


2016-02-06 14:51:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordnevezés a sudoku és keresztrejtvényfejtő bajnokságon főképe
Harmadik alkalommal rendeztek városunkban sudoku-, és skandináv keresztrejtvényfejtő bajnokságot. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban az előzetesen vártnál is többen jelentek meg, így a szervezőknek még pótasztalokat is be kellett állítani. Mindkét verseny kétfordulós volt, sudokuban 17-en indultak, keresztrejtvényt pedig 12-en fejtettek. Az indulók között dr. Áldozó Tamás polgármesterrel is találkoztunk, aki mint megtudtuk, rendszeresen sudokuzik, sőt több versenyt is nyert már.
- Az önkormányzatok közötti több sportágból álló vetélkedésben rendszeresen helyet kap a sudoku, az elmúlt három-négy évben ezeket a kupákat meg is nyertem. Véleményem szerint ez egy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség, mely karban tartja az ember matematikai, logikai gondolkodását. Utazások alkalmával, vagy amikor van egy kis időm, szívesen játszom, a legfontosabb, hogy meglássuk az összefüggéseket a számsorok között, és ne csak a 3x3-as kockára fókuszáljunk.
Illés Viktória művelődésszervező örömét fejezte ki, hogy évről-évre nő a jelentkezők létszáma, ráadásul a korosztály is egyre színesebb, bizonyítja ezt az is, hogy az idein a legfiatalabb 9, a legidősebb 70 éves volt.
- Mindkét versenyen két körben mérettek meg az indulók, a második fordulóba a legjobb három jutott. Nagyon ügyesek voltak a versenyzők, hiszen sudokuban 17-ből 15-en hibátlan megoldást adtak be, ebben az esetben az idő döntött, végül Horváth András bizonyult a legjobbnak, aki mindkét alkalommal a leggyorsabb volt, és nem is hibázott. A keresztrejtvényt a Győri Rejtvényfejtő Klub segítségével állítottuk össze, a versenyre képviselőjük, Sávolt Béláné el is fogadta a meghívást, aki jó tanácsokkal is ellátta a résztvevőket. Igyekeztünk olyan feladatot keresni, amelyet mindenki ki tud tölteni, akik rutinosabbak már ezen a téren, azt mondták, nem volt annyira nehéz.

Végeredmény:

Sudoku:
1. Horváth András
2. Dr. Sabján Dénes
3. Dr. Áldozó Tamás

Keresztrejtvény:
1. Banai Zoltánné
2. Szabadkai Istvánné
3. Fodor Sándorné

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!