Európa Kupán szerepelt a Fighting Force SE


2010-03-30 14:48:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Európa Kupán szerepelt a Fighting Force SE főképe
Március 26-28. között Budapest adott otthont a WTKA Szövetség (World Traditional Karate and Kickboxing Association) Európa Kupájának. A versenyen közel 400 versenyző regisztrált, érdekesség, hogy az európai országokon kívül egyiptomi versenyzők is küzdőtérre léptek. A versenyszámok többek között karate, kempo, kick box, thai box, K-1, MMA és szanda küzdelem szerepelt, valamint külön kategóriát jelentettek a fegyveres és pusztakezes formagyakorlatok. A pápai színeket négy versenyző képviselte, köztük a tavaly novemberben, a kesztyűs versenyzéstől visszavonult Kasza László, akit nagy megtiszteltetés ért a közelmúltban, ugyanis Feja Tibor, a WTKA Hungary szövetségi kapitánya meghívta a WTKA magyarországi válogatottjába, melynek tagjaként részt vehet a decemberi olaszországi világbajnokságon.
- A versenyen tradicionális formagyakorlatban egy kempo mester gyakorlatával versengtem, az öt pontozó bíró végül 3:2 arányban engem hozott ki kupagyőztesnek. Rajtam kívül kick boxban a juniorok -71 kg-os mezőnyében Asztalos Bendegúz Európa Kupa győztes lett. Bendzsi döntőbeli ellenfele egy kempo harcos volt, aki kiemeltként pihenten állt tatamira, míg neki az elődöntő után 2 perc pihenés állt rendelkezésére a finálé kezdetéig. Ez az összecsapás is nagy küzdelmet hozott, mindkét versenyző rengeteget ütött-rúgott, a bírók nem is tudtak döntést hozni a meccs után, így következett az extra menet. Ebben az Európa-bajnok Asztalos Bendegúz már egyértelműen jobb volt és megérdemelten szerezte meg az Európa Kupa győzelmet. A kadetteknél 69 kg-ban Gárdai Ádám Európa Kupa ezüstérmes lett, a fiatal pápai fiú élete első nemzetközi versenyén mindent megtett a jó szereplésért, nagyon készült erre a versenyre. Technikailag hozta az edzéseken tanultakat, de küzdelem végén némileg kiütközött rutintalansága, amit sok ilyen szereplés erősíthet csak meg. Döntőbeli mérkőzésén elszenvedett pontozásos veresége csak ezen múlott, így ezüstérme mindenképpen dicséretes. A felnőtteknél Véber Edina döntőbe jutásért egy korban és rutinban is előtte járó harcossal meccselt. Bár a tőle telhető legtöbbet kihozta magából, nem találta ellenfelének gyenge pontját, így nem sikerült a fináléba kerülés. Az Európa-bajnoki bronzérem mellé Edina ezáltal begyűjtött egy Európa Kupa harmadik helyet is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!