Hétvégén ismét Kultúrházak éjjel-nappal


2016-02-03 20:18:43  | cikk: Babos Petra  | 


Hétvégén ismét Kultúrházak éjjel-nappal főképe
Immár tízedik alkalommal rendezi meg a Magyar Népművelők Egyesülete a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot február 5. és 7. között, melyre a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az idei évben is regisztrált. A farsang utolsó hétvégéjén zajló esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a művelődési házakra, illetve az azokban folyó kulturális tevékenységekre, hangsúlyozva a közösségi művelődési intézmények nyitottságát, sokszínűségét és a közösségépítésben játszott kiemelkedő szerepét. Idén az élő zene kerül fókuszba, az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A pápai rendezvény kapcsán Bognárné Novák Ilona szakmai csoportvezető hírportálunknak elmondta, a háromnapos programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy az egészen kicsiktől a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző eseményt.

A program pénteken 16 órakor kezdődik a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág Néptáncegyüttesének nyilvános próbájával a Hollósy Galériában, majd 17 órától Farsangi forgácsok fánkkal ízesítve címmel vidám összeállítást láthatnak és hallhatnak az érdeklődők a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete tolmácsolásában a HEMO-ban.

Szombaton 10 órától a keresztrejtvény fejtők szerelmeseit várják a sudoku és skandináv bajnokságra a JMSZK színházépület emeleti előadótermében. 13 órától a Grund Stúdió táncóráira invitálják az érdeklődőket, majd 14 óra 30 perctől télűző farsangi mulatságra várják a családokat, ahol játékkuckó, kreatív műhely, farsangi faloda, jelmezverseny, majd az Esztrád Színház vidám zenés táncháza zárja a programot.

A rendezvény vasárnap az S.K. Társulat nyilvános főpróbájával zárul 16 órától 19 óráig.
Mindezek mellett a JMSZK színházépületében jubileumi, időszaki és állandó kiállítások is megtekinthetőek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!