Csütörtöktől teljes útzár lesz a Szent István úton


2016-02-02 20:50:13  | cikk: HuHa  | 


Csütörtöktől teljes útzár lesz a Szent István úton főképe
A Tízes malomnál lévő iker áteresz újjáépítése miatt csütörtöktől körülbelül két hónapon át teljes útlezárás lesz érvényben a Szent István út Török Bálint utcai kereszteződésétől az Esterházy útig tartó szakaszon. Az áteresz a 2014-es nagy esőzések idején rongálódott meg, beszakadása miatt már az útburkolat is megsüllyedt. Ennek kijavítása, vagyis az áteresz teljes újjáépítése miatt kell lezárni a területet a forgalom elől.

Az új csöveket már a helyszínre szállították

A munkaterület környékén már lehet látni azokat az 1 méter átmérőjű csöveket, melyeket a régi áteresz helyére építenek be és a kivitelező ma megkezdte a forgalomterelő táblák kihelyezését is, melyeket csütörtökön reggel fordítanak a forgalom felé.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, a Vásár utca - Török Bálint utcai csomópontnál lesz az egyik forgalomterelő pont, ott a Kisfaludy utca felé irányítják a járműveket, és az Esterházy úton lehet visszatérni a Szent István útra. A másik terelőpont a Győr felől érkezőket érinti, az autóbusz- és személygépjármű forgalom a Várkert út felé zavartalanul haladhat, a teherautók azonban csak a Vaszari útig hajthatnak be. Terelőtáblákat helyeznek ki a Szabadság utca – Gróf út csomópontjába is, ott a Várkert utat jelölik meg kerülőútként.
-A forgalomterelés a gyalogosokat is érinti, hiszen az útlezárás a két támfal között teljes szélességben érvényben lesz, így a gyalogosok a Várkerten vagy az Erzsébet ligeten keresztül kerülhetik ki a munkaterületet – tájékoztatott az osztályvezető.

A munkálatok során 5-6 méter mélységig le kell bontani a meglévő útburkolatot és az alépítményt, ezt pedig nagy munkagépekkel tudják csak megoldani – tudtuk meg a kivitelező cég vezetőjétől, aki a teljes útlezárás szükségességét indokolta.

Az Erzsébet liget felőli oldalon jól látszik a beszakadt áteresz
-Az egykori Tapolca meder átereszének újjáépítése során a két támfal között 25 méter szélességben, és legalább 5 méter mélyen dolgozunk majd. A régi falazat elbontása rendkívül balesetveszélyes, hiszen bármikor beomolhat, emiatt nem engedhetjük a forgalom fenntartását a munkaterület környezetében. Nem terelhetjük a támfalak mellé sem a forgalmat, hiszen a bontás miatt azok kapcsolódási pontja megszűnik és sérülékennyé válnak. Ugyanakkor a munkálatokat csak olyan nagy gépekkel tudjuk elvégezni, melyek mellett fizikai képtelenség lenne elférni a járműveknek, így a teljes útlezárás indokolt a munkavégzés idején – sorolta Vörös László vezérigazgató a forgalomelterelés okait.

Az útlezárás csütörtök reggel lép életbe és várhatóan két hónapig tart.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!