A Fidesz frakcióvezetője volt a Polgári Kör vendége


2010-03-29 23:09:11  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Fidesz frakcióvezetője volt a Polgári Kör vendége főképe
A Pápai Polgári Kör vendége ma dr. Navracsics Tibor volt. A fórum előtt sajtótájékoztatót tartott a Fidesz frakcióvezetője és Rabi István. A Polgári Kör elnöke kijelentette, hogy városunk egyik legnagyobb civil szervezete dr. Kovács Zoltánt és a Fidesz-KDNP szövetséget támogatja az országgyűlési választásokon.
- Az utóbbi időben nagyon fontos események történtek a választási eljárásban: meg vannak az egyéni jelöltek, a területi és országos listák, tehát a kampányfinisbe érkeztünk. Még ilyenkor is vannak bizonytalankodók, szükségünk van újabb érvekre és ezt várjuk a mai estétől, illetve megerősítést, hogy az éberség ne aludjon el, mert én azt gondolom, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy a legnagyobb hibát akkor követjük el, ha biztosra veszünk valamit - mondta Rabi István.
Navracsics Tibor a sajtótájékoztatón elmondta, mindig örömmel érkezik városunkba, egyrészről mert egy veszpréminek megtiszteltetés, másrészről pedig egy fideszes politikusnak mindig van mit tanulnia az olyan városokban, ahol a párt már ilyen hosszú ideje bizonyít.
- Pápán 1990 óta, amióta szabad választások vannak, dr. Kovács Zoltán vezeti a várost. Azt hiszem, hogy sok pápai választópolgár pontosan azért szavaz a Fideszre, mert a pápai önkormányzat munkáján keresztül látja azt, milyen, amikor maga dönthet a polgárok, a város és az ország ügyeiben is, akkor milyen irányokat képzel el. A pápaiak ismerik azokat az alapelveket, amelyekkel a Fidesz az ország jövőjét elképzeli - mondta az országgyűlési képviselő.
A frakcióvezető jövőképként elmondta, amennyiben a Fidesz győz az országgyűlési választásokon és kormányt alakíthat, akkor Magyarországnak stabilabb demokráciát, hatékonyabb államot és biztonságosabban működő önkormányzatokat ígér. Stabilabb demokrácia alatt azt érti a fideszes politikus, hogy mindenki, aki az elmúlt nyolc évben megszegte a demokrácia szabályait, például azzal, hogy rendőrséget küldött a békésen ünneplő polgárokra egészen odáig, hogy jogszabályokat megsértve a polgárok jogait csorbította, felelősségre vonás előtt áll. Hatékonyabb államra van szükség, melyet a frakcióvezető szerint a politika és a közigazgatás kettéválasztásával lehet megvalósítani. Mint mondta, az államszervezet olcsóbbá, hatékonyabbá tételével, átalakításával az adófizető polgárok járnak jól. Végül biztonságosabban működő önkormányzatok lesznek, amennyiben az új kormány megteremti és biztosítja a feladat ellátásához szükséges feltételeket számukra, a Fidesz véget vet a kiéheztetés éveinek.
 - Ezek egyszerű kijelentéseknek tűnnek. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire nehéz ezeket megvalósítani, de úgy gondoljuk, hogy határozott elképzeléssel és kidolgozott tervekkel, takarékos működéssel és természetesen a választópolgárok támogatásával sikerülni fog. Ezért jöttem ide, hogy ezt elmondjam illetve dr. Kovács Zoltán úrral, az egyik legtapasztaltabb helyi, megyei és országgyűlési politikussal arról beszéljünk, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani - mondta dr. Navracsics Tibor.
A frakcióvezető úgy véli, hogy Veszprém megyében a választókerületek többségét megnyerheti a Fidesz a választásokon. Mint mondta, Pápa az egyik legbiztosabb bázisa a Fidesznek. Navracsics Tibor úgy gondolja, hogy ebből a szempontból Pápa a választásokon nem tartogat meglepetéseket azok számára, akik a Fidesz győzelmét várják.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!