A Sokak Magyarországát kívánja felépíteni a DK


2016-02-01 21:51:23  | cikk: Babos Petra  | 


A Sokak Magyarországát kívánja felépíteni a DK főképe
Rendhagyó képviselői fogadóórára és kötetlen kerekasztal beszélgetésre gyűltek össze ma délután a Belvárosi Irodaházban a DK szimpatizánsai.
Kerecsényi Zoltán, önkormányzati képviselő, a DK Országos Tanácsának tagja az összejövetel elején a sajtó képviselőinek elmondta, a Demokratikus Koalíció kongresszusra készül, amelyen – várhatóan – elfogadja a tagság a Sokak Magyarországa című programot.
- A párt nem szeretné, ha a kevesek, a kiváltságosok Magyarországa mellett elveszne több millió magyar érdeke, esélye és reménye egy jobb életre. Egy olyan életre, ahol mindenki megkapja a méltányos egészségügyi ellátást, van lehetőség tanulásra, ahol nem lopják el mindannyiunk pénzét. A DK a Sokak Magyarországát kívánja felépíteni – fogalmazott.

E cél érdekében az elmúlt hetekben – így Pápán is – részkongresszusokat tartott a párt, ahol a tagok már előzetesen megvitathatták a készülő program elemeit. Az elfogadás előtt álló program minden szakterületen megfogalmaz javaslatokat az egészségügytől, az oktatástól, a rendvédelemtől a környezetvédelmen át a szegénység felszámolásáig, az adórendszerig és korrupció felszámolásáig. A párt azt reméli, vitaalap lesz a Sokak Magyarországa, melynek terveihez lehet csatlakozni, lehet vitatni, és a DK is nyitott más pártok programjaira is. A DK szerint az lenne a fontos, hogy olyan közös program szülessen, amely elvihet a gyökeres változáshoz, az új, – negyedik – köztársaság létrehozásához, és egy cselekvőképes, határozott és demokrata kormány felállításához.

Hangsúlyozta, a programalkotás és a pártelnöki évértékelő közben a párt országszerte tájékoztatókon s közleményekben leplezte le a kormány mulasztásait, hibáit és bűneit. A párt politikusai foglalkoztak a földlopásokkal, követelték, hogy fejezzék be a nyomozást a közoktatás tönkretétele ellen tiltakozó pedagógusokkal szemben. Tiltakoztak a sorkatonaság tervezett visszaállítása ellen, elmondták, hogy nem kancellárokra van szüksége a kórházaknak, hanem pénzre. Nemet mondtak a kormány próbálkozására az alkotmánybíró-választás kapcsán, számon kérték, hogy miből telik fideszes politikusoknak több száz millióért földvásárlásra, szót emeltek az egyetemek autonómiájáért, figyelmeztettek, hogy a kormány több ezer tanár, orvos és ápoló elbocsátására készül. Emlékeztettek arra is, a gáz világpiaci ára miatt idehaza csökkenhetne a rezsi, a kormány mégsem csökkenti az árakat.

A tájékoztató után a jelenlévők megemlékeztek a második Magyar Köztársaság kikiáltásának 70. évfordulónapjáról, majd Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő számba vette a 2014-es választások óta országos és helyi szinten történteket, valamint szólt a DK Sokak Magyarországa program-tervezetről, a pápai témákat illetően szólt a helyi adómentességekről, illetve a város integrált településfejlesztési stratégiájáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!