Furulyaverseny az Éneklés zöld szigetén


2016-02-01 21:43:22  | cikk: Babos Petra  | 


Furulyaverseny az Éneklés zöld szigetén főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már több mint tíz éve hagyomány, hogy zenei iskola lévén, megrendezik a városi furulyaversenyt, amely évről évre nagy népszerűségnek örvend a diákság körében. Idén összesen 80 tanuló mérte össze tudását.

A programnak az Éneklés zöld szigete elnevezésű terem adott otthont, ahol a zöldre festett fal, a zöld szőnyeg, valamint a vidám faldíszek teszik barátságossá a helyszínt.
- Úgy gondoltuk, az első félév végén, a második kezdetén egy „lazább” versenyt hirdetünk, mielőtt megkezdődnek az egyéb megmérettetések. Az iskola fő hangszere a furulya, amit első osztálytól tanulnak. Innen jött az ötlet, hogy a város és a környékbeli iskolákat is vonjuk be ebbe a versenybe, természetesen azokat is, ahol nincs zenei tagozat – tájékoztatta hírportálunkat dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta énektanár, a művészeti munkaközösség vezetője.

A megmérettetés érdekessége, hogy a tanulók maguk készítették el nevezési lapjaikat, egy-egy rajzzal, motívummal és az előadott énekek címével ellátva. A tanulók két csoportban (ének tagozatosok és nem tagozatosok) versenyezhettek 1-8. osztályig, de voltak páros és csoportos fellépők is. A versenyzők két dallal készültek a mai napra, - főleg népdallal - amelyeket saját maguk választhattak ki, persze a szaktanáraik segítségével. A diákokat három tagból álló szakavatott zsűri bírálta, melyben az intézmény tanárai és a kísérő pedagógusok foglaltak helyet A rendezvényen minden résztvevő oklevélben és édességben részesült.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!