Csak megszorongatni tudta ellenfelét a Szabadgyalog SE


2016-02-01 19:39:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csak megszorongatni tudta ellenfelét a Szabadgyalog SE főképe
Az elmúlt hétvégén a Szabadgyalog SE mindkét csapata szerepelt a megyei első osztályú sakk bajnokságban, ahol is az ötödik fordulót rendezték. Nehezebb dolga előzetesen az „A” csapatnak volt, mert a bajnoki címre és feljutásra hajtó ASSE Ajka volt az ellenfele, míg a „B” együttes az Eplényhez utazott. Az Ajkán rendezett rangadón mindkét együttes közel a legerősebb összeállításában léphetett fel, bár a leülési arány így is 8-4 volt (Élő – pontok alapján) az ajkai együttes javára.
- A 12-ből elért 5.5 pontunk jónak mondható, bár ez is csak egy szoros vereséget takar, sőt még szerencsés döntetleneket is értünk el, összességében elfogadható az eredmény, bár a 6-6-os döntetlent jobban mutatna a papíron. Az ASSE most másfél ponttal előzi meg az „A” csapatunkat, tehát látótávolságon belül van, az élen Tapolca áll, mi a harmadikak vagyunk – tájékoztatott Kiss Csaba, az egyesület elnöke. „B” csapatunknak Eplényben elvileg könnyebb dolga volt, bár a végeredmény mást mutat, hiszen 8.5 – 3.5 arányú vereséget szenvedtünk. Előzetesen több hiányzó is akadt a csapatban, talán ez is magyarázza az eredményt. A „B” csapatunk most a hetedik helyet foglalja el a tabellán, teljes a táblázat csak következő vasárnap lesz, amikor is három, korábbról elmaradt meccset is pótolnak.
Kiss Csaba hozzátette, a pótolt mérkőzéseken túl még két teljes kör vár a játékosokra, a pápaiak legközelebb február 21-én játszanak ismét Pápán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!