A szeretet ezúttal is segített - több mint félmillió forint gyűlt össze


2016-02-01 13:08:12  | cikk: ha  | 


A szeretet ezúttal is segített - több mint félmillió forint gyűlt össze főképe

A kedves, mosolygós Mód Csenge az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 8. z-s diákja, a Bartók Béla Zeneiskolában pedig fuvolázni tanul. Társai, tanárai szeretik a 14 éves kerekes székes lányt, aki nem panaszkodik, pedig a családnak kijut a megpróbáltatásokból.

Csengéről születésekor lemondtak az orvosok, nyitott hátgerinccel, agykamratágulattal, dongalábbal születt, de szülei nem adták fel, a fiatal lány teljes életet él, igaz, rendszeres ellátásra szorul. Édesanyja hozza-viszi az iskolába Nagypiritről minden nap. Bár nem könnyen, de mindig megoldották a feladatokat, most azonban egy újabb csapás érte őket: a családfenntartó kórházba került. Autoimmun betegsége miatt a veszprémi kórházban fekszik, az orvosok egyelőre semmi biztatót nem tudnak mondani. Az édesanya, Módné Burján Edit, naponta hozza autóval lányát Pápára, aztán továbbindul Veszprémbe, férjéhez. Férje keresete biztosította a család anyagi hátterét, így most az idegtépő várakozás, aggodalom mellett ez a probléma is az édesanya vállát nyomja.

Csenge is fellépett a koncerten

A Módné Burján Edit elmondta, hogy nagyon sokan segítették, támogatták őket eddig is, rokonok, barátok, osztálytársak tanárok, január 29-én pedig a Bartók Béla Zeneiskola szervezett jótékonysági koncertet. Azt volt nehéz kiválasztani, hogy ki ne lépjen fel, mondta a zeneiskola igazgatója, Hetyei József, hisz mindenki szerepelni akart, részt venni abban, hogy jót tegyenek.

A jótékonysági alkalmon fellépett az Erkel iskola 7. és 8. osztályosainak kórusa, valamint a bartókos növendékek: fuvolisták, kürtösök, zongoristák és hegedűsök is, és természetesen tanáraik. Megható, szép koncert volt, az Erkel iskola aulája zsúfolásig megtelt. A zenei általános iskola igazgatónője, Heizer Zoltánné elmondta, kedves diákuk Mód Csenge és természetesnek tartották, hogy ők is támogatják a hangversenyt.

Zeneiskolás növendékek és tanárok is felléptek

Módné Burján Edit könnyeivel küszködött, amikor arról beszélgettünk, hogy az emberek mennyire segítőkészek. Mint mondta, amikor férjének is elmesélte a gyűjtéseket, cikkeket, a hangversenyt, akkor azt válaszolta, hogy muszáj meggyógyulnia, ha ennyien támogatják, szeretik őket.

Több mint félmillió forint gyűlt össze a koncert végére. Belépőjegy nem volt, de mindenki sorban állt a gyűjtőurnánál. Volt olyan pedagógus, aki az osztályában is gyűjtött a család javára. Mint mondta, nem az összeg a fontos, hanem az, hogy a gyerekek is megtanulják: ha tudunk, segítenünk kell. Az adományból a mindennapi kiadásait fedezi a család és remélik, hogy mihamarabb jó hírekkel tudnak szolgálni a családfő állapotáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!