A szalag egyfajta megkülönböztetés és figyelmeztető számotokra


2016-01-30 19:07:36  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag egyfajta megkülönböztetés és figyelmeztető számotokra főképe
Zsúfolásig telt a Városi Sportcsarnok nézőtere a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos szalagavató ünnepségére. A 8 végzős osztály vidám repertoárjában szerepelt bécsi keringő, irodalmi összeállítás, ének, vers és modern tánc is.
A végzősök felkérték szüleiket is egy-egy táncra

A színes műsorok után Gál Imre igazgató köszöntötte az ünneplő tanulókat. Mint mondta, a szalag egyfajta megkülönböztetést jelent: az „utolsó év”, viselője túl van a középfokú tanulmányokkal járó megpróbáltatások nagy részén, befordult a célegyenesbe, tapasztalt, tudását sokszor kipróbált diák. A szalag egyfajta figyelmeztető számukra is, hogy nincs sok idő a jegyek javítására, a vizsgára való felkészülésre. Azonban soha sem késő, a lehetőség mindenki előtt ott van, pótolni a hiányzó ismereteket.
- Most gondoljatok vissza a három-négy-öt évvel ezelőtti önmagatokra, arra, aki az első napon félve lépett be az iskolába, ült le az iskolapadba, várta az első tanárt. Sok minden történt azóta, jó és rossz jegyeket szereztetek, barátságokat kötöttetek, szerelmek szövődtek és bomlottak fel, közben elmúltak az évek és ti is változtatok. Így jutottatok el a mai napig, saját tudásotokkal, tanáraitok és szüleitek segítségével. Még nem tudjátok, de egyszer az iskolánkban eltöltött idő lesz életetek egyik legszebb időszaka.

Az igazgató végül elmondta, a szalag átadása az 1830-as évektől volt szokás Selmecbányán, ahol csakúgy, mint itt a végzősök, az utolsó évesek, az úgynevezett valétás bálon kapták meg szalagjukat.
Az ünnepély fénypontja a fehér-zöld szalagok átvétele volt, melyet az osztályfőnökök tűztek fel a végzős mezősöknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!