Hazai siker a Fodor Sándor Emléktornán


2016-01-30 16:31:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai siker a Fodor Sándor Emléktornán főképe
Fodor Sándor utánpótlás edző emléke előtt adózva a Bakonyerdő Pápa kézilabda csapata negyedik alkalommal rendezte meg tornáját a Sportcsarnokban, mely az emlékezés és a sportbaráti kapcsolatok ápolása mellett jól illeszkedett a tavaszi szezonra való felkészülésbe is. Három csapat fogadta el a klub meghívását, Győrből két együttes érkezett, mellettük a körmérkőzéses formában lebonyolított tornán Nemesvámos is pályára lépett. A kupa végső sorrendje nagy izgalmak közepette dőlt el, ugyanis a torna utolsó mérkőzésén az addig veretlen Bakonyerdő Pápának igencsak meggyűlt a baja Nemesvámossal, egészen az utolsó másodpercekig a vendégeknél volt az előny, azonban az utolsó támadást a pápaiak vezethették, a végül a torna legértékesebb játékosának választott Bors Martin végigszáguldott a pályán, majd Kapcsándi Kristófhoz passzolt, aki beállította a 24-24-es végeredményt. Ezzel az egy ponttal a Bakonyerdő Pápa szerezte meg az első helyet a győri juniorok, Nemesvámos és a Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület előtt. Kapcsándi Zsolt szervező azt mondta az eredményhirdetés után, hogy Fodor Sándor évekkel ezelőtt az újjászerveződő pápai kézilabda-élet meghatározó alakja volt, ezért nem is volt kérdés, hogy sajnálatos halála után ilyen formában is megemlékeznek róla.
- Fodor Sándor nagyon sokat tett a pápai kézilabdáért, mindig is elkötelezett volt a sportág iránt, hozzáállása, alázata példa lehetne a mai fiatalok számára. A tornán természetesen az volt a célunk, hogy itthon tartsuk a kupát, emellett mind védekezésben, mind támadásban különféle variációkat szerettünk volna kipróbálni, ez több-kevesebb sikerrel meg is valósult. Itt az utolsó meccsen nagy előnyt adtunk az ellenfélnek, a felállt fal elleni játékunkon még van mit csiszolni, de a fiatalok jól szálltak be és a végén Bors Martin testi épségét sem kímélve le tudta passzolni szélre a labdát, melyből ki tudtunk egyenlíteni, összességében úgy érzem, megérdemelt a sikerünk, hiszen ma nem találtunk legyőzőre. Ami a felkészülésünket illeti, jól haladunk, a megfelelő állapotban vagyunk, a február 21-ei bajnoki folytatást felkészülten fogjuk várni - fűzte hozzá a vezetőedző.

Végeredmény:
1. Bakonyerdő Pápa
2. ETO SZESE junior
3. Nemesvámos
4. Győri ETO KSZE

A legjobb kapus különdíját Hoffmann Ákos (Győri ETO KSZE) kapta, a gólkirály 25 találattal Mauren Gergő (Nemesvámos) lett, a legjobb játékosnak járó serleg pedig Bors Martinhoz (Bakonyerdő Pápa) került.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!