A közös tevékenységekről egyeztettek


2016-01-28 21:59:09  | cikk: HuHa  | 


A közös tevékenységekről egyeztettek főképe
Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket tömörítő szervezetek képviselőit hívta évértékelő értekezletre a Pápai Rendőrkapitányság. A vonatkozó törvény alapján ide tartoznak a közterület-felügyelők, a hivatásos vadászok, erdészek, mezőőrök, halőrök, de a tanácskozásra meghívást kapott a rendőrség legfontosabb stratégiai partnere, a polgárőrség is. A Bakonyerdő Zrt. székházában tartott megbeszélésen a múlt évre meghatározott feladatok teljesítését értékelték és az idei esztendő terveit egyeztették.

Bauer Tibor rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője elmondta, az együttműködés évek óta tart a különböző szervezetekkel a közrend és közbiztonság erősítése érdekében és a múlt év is eredményes volt a közös tevékenység vonatkozásában. Munkájuk során Pápa városán kívül a vidéki településeken és lakott területen kívül is dolgoztak együtt.
-Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeknek megvan a saját munkájuk, emellett vesznek részt a rendőrséggel közös feladatellátásban, a jogalkotó által meghatározott szabályok szerint. A múlt évben számos közös akciót hajtottunk végre, járőrszolgálatot láttunk el partnereinkkel.

Bauer Tibor rendőr őrnagy a múlt évet értékelte

A közterület-felügyelettel heti szinten több alkalommal is közösen járőröztek és részt vettek rendezvénybiztosítási feladatokban. Ezen túl együttműködésben láttak el feladatokat az illetékességi területen működő erdészeti munkatársakkal, hivatásos vadászokkal, mezőőrökkel, természetőrökkel is. A közös akciók a nappali és az éjszaki órákra egyaránt kiterjedtek, de több hétvégi szolgálatot is szerveztek.
-A múlt évben statisztikailag kimutathatóan is emeltük a közös szolgálatok óraszámát, partnereink mindig konstruktívan álltak a felkéréshez, de azt figyelembe kell venni, hogy az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeknek megvan a saját munkájuk is, így törekedtünk az egészséges egyensúly megtartására.

Eredményesnek ítélte az együttműködést a legaktívabb partnerek egyike, a Veszprém Megyei Vadászkamara is. Elnöke, Pap Gyula a tanácskozáson arról beszélt, hogy a vállalt feladatokat megvalósította szervezetük, a közös tevékenység példaértékűnek mondható.
-Mi azt vállaltuk, hogy a közel kétszáz hivatásos vadászunk aktívan részt vesz ebben a munkában. Mindez tanulással kezdődött, hiszen a hivatásos vadászoknak meg kellett tanulniuk, hogy milyen jogokkal és kötelességekkel ruházta fel őket a törvény. Ennek érdekében a megye három településén tartottunk oktatást a rendőrkapitányságok segítségével. Ezt követően járőrözésekben, orvvadászok elleni fellépésben, vagyon elleni bűncselekmények felkutatásában közreműködtünk, hiszen vadászaink kint vannak a terepen és kapcsolatot tudnak teremteni a körzeti megbízottakkal.

A Veszprém Megyei Vadászkamara aktív partnere a rendőrségnek

A Veszprém Megyei Vadászkamara a kommunikációt is nagyon fontosnak tartja, a lakosság tájékoztatására hét LCD televíziót adományozott a rendőrségnek, hogy azokon a közös tevékenységet népszerűsítsék és oktató jellegű filmeket mutassanak be. A kamara két díjat is alapított, mely a rendőrök és az egyes rendészeti feladatok ellátó személyek ösztönzésére szolgál. Ebben partnerre találtak a Herendi Porcelánmanufaktúrában, mely értékes ajándéktárgyakkal járul hozzá a jutalmazáshoz.

Az együttműködő partnerek az idei esztendőre a tavalyihoz hasonló tevékenységeket rögzítettek a mai egyeztetésen és tervezik a közös szolgálatok számának további növelését – tudtuk meg Bauer Tibor rendőr őrnagytól. Az osztályvezető hozzátette, már februárra több járőrszolgálatot terveznek az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyekkel közösen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!