Itt a farsang, áll a bál… a pápai óvodákban


2016-01-28 20:19:01  | cikk: Babos Petra  | 


Itt a farsang, áll a bál… a pápai óvodákban főképe
„Bál, bál, maszkabál, minden jelmez készen áll, szól a nóta, messze száll…” - többek között ezt is énekelték az óvodások városszerte a napokban, hiszen elérkezett a gyerekek egyik legvidámabb ünnepe, a farsang. A kicsik már hetekkel ezelőtt izgatott készültek, vidám dekorációkkal díszítették a csoportszobákat és a folyosókat, rajzoltak bohócokat, és persze kiválasztották jelmezeiket, ami a farsangi időszak csúcspontja.

Ilyenkor a hagyományokhoz hűen minden kisgyermek maskara mögé bújik, általában kedvenc mesehősük, állatfigurájuk vagy egyéb más számukra kedves karakter mögé. Vannak, akik kölcsönzőből szerzik be ruhájukat, de nagyon sokan otthon készítenek ötletesebbnél ötletesebb jelmezt. A lényeg ugyanaz: mindenki jól érezze magát, táncoljon és nevessen.

Hírportálunk az idei évben a Nátuskerti Óvodába látogatott el, ahol négy csoport, 111 ovisa várta a jó hangulatú farsangi programot. Barkóczi Nóra, a Harangvirág csoport kislánya szakácsnak öltözött a farsangra, mivel nagyon szeret az anyukájának segíteni a konyhában. Nóritól megtudtuk, bohóc-bowlingozott és célba dobott, valamint megkóstolta a hercegnőkoktélt, ami meggyléből és tonicból áll, s így rózsaszín lesz és nagyon finom. Baranova Anasztázia Elza egy hercegnő varázslatos jelmezébe bújt a délelőtt során, amiben a táncos ösvényen is táncolt. A mosolygós kislány elmesélte, mindig is hercegnő szeretett volna lenni, nagyon szereti az ilyen maskarákat.
A délelőttöt játékos és vicces feladatok színesítették a táncház és a sütizés mellett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!