Költségvetés módosítás, munkaterv elfogadás - Ülésezett a PVNNÖ


2016-01-28 20:14:49  | cikk: Babos Petra  | 


Költségvetés módosítás, munkaterv elfogadás - Ülésezett a PVNNÖ főképe
Elfogadásra javasolta Pápa Város Német Nemzetiségi Önkormányzata az együttműködési megállapodás felülvizsgálatát Pápa Város Önkormányzata és a nemzetiségi önkormányzat között, valamint a PVNNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Az ülésen szó esett a 2015. évi költségvetéséről szóló határozat módosításáról is, melyben a tavalyi évben ténylegesen befolyt és kiadott összegeket pontosították.

A 2016. évi költségvetést is jóváhagyták a képviselők, eszerint ebben az évben 781.686 Ft-ot kapnak működési támogatásra. Ebből az összegből idén is szeretnék támogatni az óvodát és az iskolát, ahol német nemzetiségi oktatás folyik.

A testület végül elfogadta a 2016.évi munkatervet is, amely hasonlóan alakul, mint az előző évben.
- Idén ünnepeljük a németek kitelepítésének 70.évfordulóját, amelyre nagyszabású programmal készülünk. Terveink között szerepel, hogy egy emlékhelyet alakítunk ki a vasút környékén, valamint egy könyvet is kiadnánk – mondta az elnök, Pillerné Fódi Ilona.

A vegyes ügyek keretein belül elmondták, január 9-én részt vettek Pécsett az országos gálán. Január 19-én, a németek kitelepítésének 70.évfordulójára szervezett országos rendezvényen is képviseltették magukat, és ott voltak a megyein is, amit január 21-én tartottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!