170 kilogramm sok volt…


2016-01-28 19:10:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


170 kilogramm sok volt… főképe
Január 20 és 24. között Portugáliában rendezték az IBJJF szervezet brazil jiu-jitsu Európa-bajnokságát, melyen a Gracie Barra Magyarország 42 versenyzője vett részt. A kontinensviadalon Mihályfi Ákos és Rőth Richárd személyében két pápai versenyzőnek is szoríthattunk. A lisszaboni EB-re erős mezőny gyűlt össze, sajnos egyik versenyzőnket sem fogadta kegyeibe Fortuna, így idő előtt búcsúzni kényszerültek. Rőth Richárd nyerésre állt svájci ellenfelével szemben, végül azonban passzivitás miatt kétszer megintették, így egyetlen büntetőpont miatt kiesett, Mihályfi Ákos a nyolcba kerülésért egy orosz ellenféllel szemben maradt alul, aki nem kevesebb, mint 170 kilogrammot nyomott.
- Ez volt a második nemzetközi megmérettetésem, melyre nem görcsöltem rá, úgy éreztem, felkészültem, megtettem, amit kellett, arra viszont nem számítottam, hogy egy ekkora ellenféllel kell megmérkőznöm, 170 kilogramm nekem is kihívás – mondta a Ronin HSE elnöke, aki eddigi öt szerepléséből négyszer éremmel gazdagodott. Nem szeretnék magyarázkodni, de úgy érzem, még a nagy súlykülönbség ellenére sem rajtam múlt a meccs, volt esélyem a győzelemre, a bíró másképp látta, ezt el kell fogadnom... Életemben nem küzdöttem ekkora emberrel, 130-135 kilogrammossal már igen, igyekeztem a technikára rámenni, minél többet mozgatni, hiszen sokkal fürgébb, erősebb voltam, sajnos ennek ellenére sem sikerült, tanulság, hogy a jövőben mindenképp dolgoznom kell az állóharc technikámon.
Mihályfi Ákos hozzátette, számára is meglepő volt, hogy színvonalában mennyit erősödött az európai mezőny, a fiatalabb generáció ugyanis elképesztő technikai repertoárral rendelkezik. A jövővel kapcsolatban azt mondta, idén Münchenben, Rómában és Londonban is rendeznek nyílt bajnokságot, melyen - ha az anyagi feltételek engedik - szeretne részt venni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!