Pegazussal Csipkerózsika birodalmában


2016-01-27 21:02:32  | cikk: Babos Petra  | 


Pegazussal Csipkerózsika birodalmában főképe
A Grimm testvérek gyönyörű, klasszikus meséje varázsolja el a kicsiket és nagyokat egyaránt a Pegazus Színház 2015/2016-os bábszínházi bérletének második előadásában. A társulat repertoárjában már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évadban egy-egy világirodalmi klasszikust is színpadra visznek.

Végh Zsolt igazgató, színész elmondta, hét évvel ezelőtt már feldolgozták a Csipkerózsika történetét, azonban most úgy gondolták, hogy az a korosztály, akik már ezt akkor látták, felnőttek, így újra bemutathatják a gyerekeknek.
- Az igazi klasszikust mindenki jól ismeri, ezért a társulatnak különösen nagy kihívást jelent megküzdeni a Walt Disney-feldolgozással. A siker érdekében az adaptáció során meg kell ragadni a mű esszenciáját, s a gyerekek egy más nyelvezettel, világgal élhetik át a jól ismert történetet. A mesén természetesen nem változtattunk, azonban minden karaktert a színészek habitusához alakítottunk – mondta Végh Zsolt.
A zenés bábjátékot Sarkadi Nagy László írta és rendezte, a mű zenéjét Kovács Norbert szerezte. A darabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Laki Mónika, Tarr György és Végh Zsolt játssza.
A romantikus, lélekmelengető mese igazi színházi élményt nyújt mindenkinek a 100 évig alvó királylányról, miközben fülbemászó dallamok kísérik, és látványos díszletek színesítik a vidám bábfigurás előadást.

A harmadik bábbérletes bemutató a Csuka parancsára című bábelőadás lesz, a társulat azonban idén is készül hagyományos rendezvényeire.
A hagyományokhoz híven a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hétvégén, szombat 9 órától ismét megszervezik a családi farsangi programot a Szent István úti épületben. Az izgalmas rendezvényről a kézműves játszóház, a négypróba és a bábelőadás sem hiányozhat. S ha már farsang, akkor a jelmezes felvonulás sem maradhat el.

Végh Zsolt felhívta a figyelmet az Ujjé, a ligetben című régi dalok show-jára is, amelyet február 6-án 18 órától láthat a felnőtt közönség. A farsangi előadásra jegyeket előzetesen a 30/528/5550-ös telefonszámon lehet igényelni.
Februárban még egy program is szerepel a színház naptárjában, hiszen idén is medvék ezrei lepik el a társulat színházépületét: következik a gyerekek egyik kedvenc programja, a mackókiállítás, amely február 15-től várja az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!