Kirándulás Délvidékre


2010-03-29 19:51:01  | cikk: mo  | 


A várrendszerekről, a várépítészetről, a délvidéki várakról tartott előadást Kisvári Gyula a Rákóczi Szövetség helyi tagozatának márciusi vendége ma délután. Az előadó a történelem kronológiája szerint haladva tárta közönsége elé a várak történetét, a legkezdetlegesebb építészeti stílust követő várrendszerektől egészen a modern erődítményekig. Kisvári Gyula elárulta azt is, hogy a történelemkönyvekből jól ismert nándorfehérvári és péterváradi erődítmények a legkorszerűbbek. A másik két délvidéki vár – Galambóc és Szendrő – késő középkori állapotában maradt meg, mindkettő főként a török korban került ostrom alá. Kisvári Gyula előadásában nemcsak a délvidéki várak bemutatásával foglalkozott, hanem ízelítőt adott a korabeli várostrom technikákról, várépítészetről és a várak fejlődéséről – a földváraktól a korszerű bástyás erődítményekig.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!