„Nem a díjakért, hanem az egészségemért sportolok” - Gelencsér Róbert lett az Év sportolója


2016-01-25 17:13:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


„Nem a díjakért, hanem az egészségemért sportolok” - Gelencsér Róbert lett az Év sportolója főképe
Korábban cikkünkben már hírt adtunk arról, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetsége 58. alkalommal választotta meg az adott esztendő kategóriánkénti legjobb sportolóit, csapatait. A Nemzeti Színházban rendezett M4 Év Sportolója gála néven megújuló díjkiosztón a pápai transzplantált atléta, Gelencsér Róbert az év parasportolója lett, és a szervátültetett atlétaváltó tagjaként is elismerést vehetett át, a csapat végül második lett. Az elismerés kapcsán az Argentínában rendezett Szervátültetettek Világjátékán hét érmet, köztük négy aranyat begyűjtő versenyző azt mondta, hálát érez azon emberek iránt, akik hozzásegítették a díjhoz.
- Felsorolni is nehéz lenne őket, családom, edzőim, orvosaim, barátaim… Szeretném ez a csodálatos érzést, amit akkor éreztem, amikor Pásztory Dóra átadta a szobrot, örökké emlékeimbe égetni és jövőben, nehéz napokon motiválásként előhívni. Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés volt, a Magyar Szervátültetettek Szövetségéből hívtak telefonon, hogy bekerültem a legjobb három közé, akik közül egy valaki ’Az Év Sportolója’ címmel büszkélkedhet. A 2015-ös évem kiemelkedően sikerült, ezért bíztam benne, hogy én kapom a legtöbb pontot. Egészséges izgalommal vártam a gálát, ugyanakkor egy kis félsz is volt bennem, hiszen beszéddel nem készültem, el sem tudtam képzelni mit fogok mondani annyi ember és a kamerák előtt, ha fel kell mennem a színpadra. Végül Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok az én nevemet mondta ki. Úgy döntöttem végül, hogy edzőmnek, Jung Andrásnénak mondok köszönetet, aki a legtöbbet segített nekem. Mondanom sem kell, nagyon örültem a díjnak, azt viszont sajnálom, hogy a csapatdíj nem hozzánk került, szerettem volna, ha a váltó többi tagja is átérzi, milyen átvenni ezt az elismerést. Ez a díj korona a sportmunkámra, az orvosok és a tudomány csodájának tartom, hogy képes vagyok sportolni ezen a szinten.
Gelencsér Róbertre idén is több feladat vár, hiszen áprilisban két országos válogató verseny lesz, ahol a szintidők teljesítésével lehet bekerülni az Európa-bajnokságra utazó csapatba. A verseny Finnországban, Helsinkiben kerül megrendezésre nyár közepén. - Nem tervezek továbbra sem, készülök, rajthoz állok, míg lehetőségem van rá, a többi pedig nem rajtam múlik – fűzte hozzá a sportoló.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!