Pápai származású fotográfus képei Szlovéniában


2016-01-24 23:01:00  | cikk: Babos Petra  | 


Pápai származású fotográfus képei Szlovéniában főképe
A Magyar Kultúra Napján egy új magyar kulturális intézet nyitotta meg kapuit ezúttal Ljubljanában. Az intézetet Orbán Viktor, Magyarország és Miro Cerar, Szlovénia miniszterelnöke közösen nyitotta meg.
Az avató ceremónián az intézet galériájában Kaiser Ottó, pápai származású fotóművész Örök szerelmem, Budapest című kiállítása is látható.

A neves szakember pályáját fotóillusztrátorként kezdte, hosszabb ideig dolgozott műtermi fotósként is. Pápai fényképészek műtermeiben tanulta a fényképezést, majd számos Magyarországon megjelenő hetilapnak és magazinnak volt munkatársa. Város-, táj- és portréfotókat készített, valamint a határon túli magyar kulturális élettel foglalkozott. A fotográfus lassan a harmincadik kötetét jegyzi. Munkája elismeréséül megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztet.

A mostani tárlatmegnyitója kapcsán hírportálunk kérdésre elmondta, a magyar és a szlovén miniszterelnök által frissen megnyitott magyar intézet első kiállításán elsősorban olyan képek kaptak helyet, amelyeken Budapest emblematikus épületei láthatók, de számos épületbelső és részletfotó is látható.
- Ez az anyag először könyv formájában jelent meg pár évvel ezelőtt, kiállítás formájában pedig 2013-ban, az Olasz-Magyar Kulturális Évadon, Firenzében volt kiállítva, majd a múlt év folyamán Törökországban, Ankarában a Magyar Napokon. A ljubljanai variáció egy kicsit kiegészített, felújított összeállítás, körülbelül 45 képpel, amelyek egy hónapig lesznek láthatók. Az anyag előre láthatóan még ez évben a tengerentúlon is bemutatkozik – tudtuk meg az alkotótól.

Képek:

nincsenek képek

Az alkotóról:
Kaiser Ottó Pápán született 1953-ban. A Petőfi gimnáziumban érettségizett, utána két évig műtermi portréfényképezést tanult. Szakmai kitérők után, végül az emberábrázolás vált számára a legfontosabbá.

Forrás: kaiserotto.hu
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!