Kis híján csodát tett a Concordia Motax KC Pápa


2016-01-23 19:31:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis híján csodát tett a Concordia Motax KC Pápa főképe
A dobogó harmadik helyén álló Oroszlány ellen idén először láthatta a pápai közönség a Concordia Motax KC alakulatát. Vajda Balázsék ugyanis két idegenbeli találkozóval indították a 2016-os évet, Budapesten a Tehetséges Fiatalok ellen (75-71), majd egy héttel később a Pécs ellen is kevés hiányzott a bravúrhoz (67-63). Sajnos a pápaiaknál továbbra is sok a sérült, és a visszatérők sincsenek még megfelelő állapotban, így nem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének. A hazai és vendég szurkolók kiváló hangulatot teremtettek a Sportcsarnokban, így minden adott volt ahhoz, hogy egy izgalmas, magas színvonalú találkozót játszanak az együttesek, ez végül így is lett. Kiss sikeres közelijével indult a meccs, melyre Ács válaszolt. Mindkét alakulat nagyon odafigyelt a védekezésére, így kevés kosár esett, Vujovic triplájára Keresztes és Ács válaszolt, így negyedik perc végére 6-6-os állás állt a táblán. A döntetlen körüli eredmény egészen a negyed hajrájáig meg is maradt, az utolsó percekből azonban a vendégek jöttek ki jobban, négy ponttal vezettek tíz perc játék után (18-22). A második negyedben majd’ négy percig kellett várni az első PKC kosárra – Kutasi volt eredményes – de megérte a várakozás, hiszen ezután elkapták a fonalat a mieink, és többek között Keresztes palánk alatti játékának köszönhetően előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (25. perc 27-26). Az Oroszlány azonban ismét megrázta magát, agresszívebb védekezésüknek köszönhetően hibákra kényszerítették a mieinket, néhány perc alatt 12 pontot helyeztek el a hazai gyűrűben, melyre csak két egység érkezett válaszul, a nagyszünetre tíz pontos különbség állt be (31-41). Térfélcserét követően Horváth és Kutasi hármasával tartották a lépést a hazaiak (40-49), ám Vujovic vezérletével a lepattanókat jobban szedték a vendégek, a záró felvonásban ennek ellenére sem voltak esélytelen a Concordia, hiszen nyolc pontot kellett ledolgoznia (48-56). Hatalmas elszántság látszott a mienk arcán az utolsó felvonás kezdetekor, és négy perc alatt óriásit küzdve ki is tudtak egyenlíteni a szemmel láthatóan megzavarodott Oroszlánnyal szemben (59-59), azonban a vendégek edzője időt kért és rendezte a sorokat, ráadásul érthetetlen játékvezetői ítéletek is borzolták a kedélyeket, amiknek köszönhetően hamar ismét megnyugtató előnyben játszhattak Vavra András tanítványai, és végül el is vitték a két pontot Pápáról 67-78 arányban.

Concordia Motax KC Pápa – OSE Lions 67-78 (18-22, 13-19, 17-15, 19-22)

Pápai dobók: Keresztes 20, Horváth A. 15/6, Szanati 6, Németh 4/3, Ács 8 csere: Kutasi 14/6, Henrik, Bereczky, Karagity

Vajda Balázs: Az esélyesebb csapat nyert a mérkőzésen, örülök, hogy partiban tudtunk lenni az Oroszlánnyal. Voltak kisebb-nagyobb hibák, megint komoly előnyt adtunk az ellenfélnek, de sikerült visszakapaszkodnunk, sőt vezettünk is, de ez felemésztette az energiatartalékainkat. Három perccel a vége előtt is megvolt az esélyünk, hogy a magunk javára fordítsuk a meccset, de ki kell mondani, olyan a játékvezetői ítéletek születtek, melyek sorban minket sújtottak, ezeket az Oroszlány szépen kihasználta. Sajnos a bíráskodásnak a hajrában nem sikerült felnőni a bajnoki színvonalához.

A PKC csapatára négy idegenbeli mérkőzés vár, legközelebb február 26-án a Vasas ellen szerepelnek ismét hazai pályán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!