A szolidaritás jegyében: III. Pápai Böjtelő


2016-01-22 22:29:52  | cikk: HuHa  | 


A szolidaritás jegyében: III. Pápai Böjtelő főképe
A hazai, disznóhúsból készült ételek, termékek népszerűsítése és a Pápai Hús Kft-vel való szolidaritás jegyében hirdette meg idén a város a III. Pápai Böjtelő böllérversenyt, melyre azokat a húsipari vállalkozásokat hívták meg, melyek az elmúlt két évben is részt vettek a hagyományos ízeket idéző böllérversenyen. A meghívottak pedig el is fogadták a felkérést, így február 6-án ismét kiváló szakemberekkel népesül be a fedett piac területe, hogy hagyományos disznótoros ételekkel és különlegességekkel vendégeljék meg a pápaiakat. A rendezvény részleteiről ma tartottak sajtótájékoztatót a szervezők a Városházán.

Mint megtudtuk, a gasztronómiai program szervezője a város, szakmai támogatója és másik házigazdája pedig a Böllér Kft.

Pethő Zoltán, a Böllér Kft. ügyvezetője
-A Pick, a Gyulahús, a Kométa, a Darnó Hús indul a megmérettetésen, a hazai színeket pedig a Pápai Hús és a Böllér Kft, mint házigazda képviseli – mondta el Pethő Zoltán, a Böllér Kft. ügyvezetője. A csapatoknak a korábbi évekről ismert feladattal kell megbirkózniuk: a kapott félsertésből készítenek hurkát, kolbászt, pecsenyét, de minden csapat ígért valami különlegességet is, amivel meglepi a rendezvényre kilátogatókat. Az előző években ilyen ínyencség volt a cigányka nevű étel, de óriási sikere volt a májgombóc levesnek, a sült vérnek, és a toros káposztának is- idézte fel az ügyvezető.

A böllérversenyen készült ételeket díjazzák is, szakmai zsűri fog dönteni a legjobb ételekről és a fődíj odaítéléséről. A verseny mellett természetesen ezúttal is várják a disznótoros lakomára az érdeklődőket, hiszen az elkészült ételeket meg lehet kóstolni, sőt jól is lehet velük lakni. A kóstolás a már ismert módon, kóstolójegy ellenében történik, amit a helyszínen lehet megvásárolni.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője

Boros Katalintól, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a tavalyi évben jól bevált a rendezvénysátor, melyet idén is felállítanak, hogy kényelmesen, az időjárástól függetlenül fogadhassák a vendégeket, és azt is biztosítják, hogy aki nem az ételek elkészülésének sorrendjében kívánja a disznótoros finomságokat megkóstolni, a Pápai Hús jóvoltából már 10 órától vásárolhasson hurkát, kolbászt, pecsenyét.
-Az idei évben szórakoztató programok is színesítik a Böjtelőt, zenés produkciók fogadják a lakomára érkezőket – mondta.

A húsvétot megelőző böjti időszak előtti utolsó nagy lakoma, a Pápai Böjtelő - a résztvevő csapatok neveit ismerve - ismét olyan gasztronómiai élményt kínál, amiért érdemes lesz február 6-án a piactéren végigkóstolni a sok-sok ízletes ételt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!