Himnusz harmonikaszóra - zenével ünnepeltek a Refiben


2016-01-22 20:19:59  | cikk: ha  | 


Himnusz harmonikaszóra - zenével ünnepeltek a Refiben főképe

Bár az ünnepek, nevezetes napok minden szava kis kezdőbetűvel írandó, a magyar kultúra napjának jelentősége nagybetűs, mondta Köntös Lászlóné köszöntőjében a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája magyar kultúra napi rendezvényén.

Az alkalom vendége Kulcsár Béla harmonikaművész volt, aki egy órás műsorában magyar költők megzenésített versein át adott átfogó képet a magyar irodalomról. Az első természetesen Kölcsey költeménye volt, de felállva énekelték a refis diákok a székely himnuszt és a Szózatot is.

Kulcsár Béla gondosan összeállított műsora sikert aratott

Kulcsár Béla elmondta, hogy számára a kultúra a minőséget jelenti és egy olyan gyűjtőfogalmat, mely magában foglalja az irodalmat, a zenét, a képzőművészetet, hagyományainkat. Ő nyolc éves kora óta harmonikázik, akkor kapta első hangszerét, mely - mint mondta - az orrától a térdéig ért, de aztán felnőtt a hangszerhez és ahhoz is, hogy ne csak a mulatós dallamokat játsszon. Zeneiskolába járt, így érdeklődése az igényesebb zene irányába vitte.

A református templomban tartott magyar kultúra napi rendezvényen többek között Ady Endre, József Attila és Nagy László megzenésített versei is elhangzottak. Kulcsár Béla elmondta, számára fontos, hogy közönségének közvetítse a zene és az irodalom szeretetét és egy-egy ilyen alkalom mindig remek lehetőség arra, hogy a fiatalok is megismerkedjenek az iskolában tanult versek énekelt változataival.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!