A nehézségek ellenére is a győzelem a cél


2016-01-21 10:31:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A nehézségek ellenére is a győzelem a cél főképe
Legutóbbi három mérkőzésén vesztesen hagyta el a pályát, és a következő bajnoki sem ígérkezik könnyű menetnek a Concordia Motax KC Pápa számára. Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság idei harmadik találkozóján először szerepel majd hazai közönség előtt a mezőny nyolcadik helyét elfoglaló csapat, ellenfelük a tabella harmadik helyén nyolc győzelemmel és három vereséggel álló Oroszlány lesz. Vajda Balázsék a 2016-os évet a TF Budapest otthonában négypontos vereséggel indították, igaz a PKC több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, így is erőn felül teljesített, sőt az utolsó negyedben egy váratlan rohammal majdnem meg is lepte vendéglátóját. Erősen tartalékosan álltak fel a mieink a 11. fordulóban is, amikor Pécsre utaztak. A végeredményt itt is döntően befolyásolta a korábban nem tapasztalt hihetetlen sérüléshullám. A játékosok ennek ellenére jól küzdöttek, kezdő játékosaik nagyot játszottak, de az utolsó negyedre elfáradtak. A sérülésből visszatérők még nem tudták felvenni a ritmust, így a bővebb kerettel rendelkező pécsiek az utolsó negyedben ledolgozták 14 pontos hátrányukat, és az utolsó percekben ki tudták harcolni a győzelmet 74-71 arányban. A január 22-én, pénteken 18 órakor kezdődő összecsapáson sem a házigazdák lesznek az esélyesek, Vajda Balázs bízik benne, hogy az elmúlt hetekhez képest nagyobb lesz a rotációs lehetősége.
- Erős ellenfél érkezik hozzánk, akik az őszi küzdelmek után tovább erősítették keretüket, hiszen leigazolták a korábban nálunk is megfordult Sonyák Bélát. Ellenfelünk kimondva is a dobogót célozta meg, nekünk pedig más célunk nem lehet hazai pályán, mint megszakítani a negatív szériánkat. Ez nem lesz egyszerű, hiszen még mindig nagyon kevesen vagyunk, a sérültjeink kezdenek visszatérni, de a jó forma visszaszerzéséhez időre van szükségünk.
A találkozót január 22-én 18 órai kezdéssel rendezik a Városi Sportcsarnokban, a belépés díjtalan.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!