Várják az érdeklődőket a Türr kisgimnáziumába


2016-01-20 18:01:27  | cikk: Babos Petra  | 


Várják az érdeklődőket a Türr kisgimnáziumába főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium a 2016/2017-es tanévben is három képzéssel várja a leendő diákokat. A nyelvi előkészítő osztály és az Arany János Tehetséggondozó Program nyílt napját már megtartották, a nyolcosztályos kisgimnáziumi képzés iránt érdeklődőket pedig január 27-én 14 órára várják.
Németh Zsolt iskolaigazgató a képzés kapcsán elmondta, az intézménybe jelenleg 253 kisgimnazista jár. A jövő heti tájékoztatón bemutatják az intézményt, s a kisgimnáziumi képzést is.
- 23 évvel ezelőtt indult a Türr gimnáziumban a nyolc évfolyamos képzés. Ezen hosszú időszak során elég sok tapasztalatot szereztek a kollégák ahhoz, hogy ezt a korosztályt megfelelő módszerekkel tudják oktatni. A nyolcosztályos gimnázium jól szolgálja a tehetséggondozást. Képes arra, hogy a kiemelkedő képesség korai megnyilvánulásától kezdve figyelemmel kísérje a tanulók útját egészen a kibontakozásig.
A képzés egyik előnye, hogy nyolc év áll rendelkezésünkre az érettségire való felkészítésre, amit azt jelenti, hogy nem kell a gimnázium négy évébe beszorítani a tananyagot, hanem nyolc év alatt kell ezt megtenni. Vannak alapozó tantárgyak is, amelyek előkészítik az adott tantárgyat, ezek szintén nagyon hasznosak. A nyelvoktatás szempontjából is előnyös ez a képzés, hiszen itt kiváló lehetőség van a nyelvvizsgára való felkészülésre a nyolc év során.
-Az ötödik és hatodik osztályos diákoknál különösen fontosnak tarjuk, hogy felkészítsük őket a középiskolai évekre, ezért tanulásmódszertan órát tartunk nekik, ahol elsajátíthatják, hogy hogyan is tudnak még hatékonyabban és gyorsabban készülni egy-egy órára – mondta Németh Zsolt. Az iskolaigazgató kiemelte, intézményvezetőként nagy gondot fordít arra, hogy megfelelő személyeket válasszon a leendő osztály oktatására, valamint olyan osztályfőnököt, aki kiválóan ért ehhez a korosztályhoz, hiszen nyolc évig lesz majd a vezetőjük, neki kell összekovácsolni a társaságot.

Vonnák Jázmin már negyedik éve jár a kisgimnáziumba, amit azért választottak, mert nagyon szimpatikus volt számukra ez a képzés, ahol nagyon jól érzi magát a fiatal lány.
- Nagy öröm volt számunkra, hogy Jázmint felvették ebbe az intézménybe, ahol rendkívül magas színvonalú oktatás zajlik. Jó ötletnek tartom, hogy napi szinten folyik a számonkérés, ami folyamatos tanulásra ösztönzi a gyereket. Szerintem érdemes volt ide íratni a lányomat, ajánlom mindenkinek, hiszen 10-11 évesen kerülnek be egy új közösségbe, sokkal bátrabban barátkoznak, s nyitnak egymás felé ebben az időszakban és a kamaszkor nehézségeit együtt tudják már átvészelni összekovácsolt osztályként – mesélte édesanyja, Vonnák Andrea.

Völgyi Tina Szvetlána, Dombos Bence, Mészáros Vanda és Marton Dóra mindannyian a Türr István Gimnázium ötödikesei. A diákok szerint nagyon jó iskola a Türr, és bár sokat kell tanulni, s egy kicsit nehéz is, de nagyon jól érzik magukat. Tina sok jót hallott az intézményről szüleitől, többek közt azt, hogy innen könnyebben lehet bekerülni az egyetemekre.
- Pápakovácsiból érkeztem, s szeretnék a Türr után továbbtanulni, ezért jöttem ide. Az általános iskolában kitűnő voltam, itt egy picit rontottam, de remélem, év végére meglesz itt is a jobb jegy. Az új osztályközösség nagyon jó, kedves mindenki – fűzte hozzá Bence.
-Sok jót hallottam már erről az iskoláról, amiben nem is csalódtam, nem bántam meg, hogy idejöttem. A tanárok nagyon segítőkészek, sokat törődnek velünk. Eleinte féltem, de sokat beszélgettünk, így hamar beilleszkedtem. Én mindenkinek azt tanácsolom, bátran jelentkezzen a Türrbe, nagyon jó suli – mondta Mészáros Vanda.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!