A szalag jelképezi az összetartozásotokat egymással és az iskolával


2016-01-16 19:59:59  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag jelképezi az összetartozásotokat egymással és az iskolával főképe
A két végzős osztály ünnepélyes bevonulásával kezdődött meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium hagyományos szalagavató ünnepsége péntek este az intézmény aulájában.

A búcsúzó végzősök osztályfőnökei nevében Csarmasz Ágnes, a 13. B osztály osztályfőnöke köszöntötte az egybegyűlteket, aki mint mondta a szalagavató mindig fontos mérföldkő egy iskola életében is, hiszen az nemcsak tradíció, nem csak egy üres hagyomány, nem egy unalmas ünnepség, hanem valami más, sokkal több annál. Egy lépés az önmegismerés felé, s lassú, de biztos elindulás az igazi felnőttlét felé.
- Legyen célotok a határtalanság. Tűzzétek ki magatok elé azokat a célokat, amiket fontosnak tartotok, és érjétek el azokat. Szokták mondani, hogy a határ a csillagos ég, s nektek ne szabjon semmi sem határt. Éljétek meg az álmaitokat, most még nyitott előttetek az út, most még van lehetőségetek elérni mindent, amit szeretnétek. Ezért vegyétek komolyabban önmagatokat: vegyétek komolyabban a tanulást, mert az a jövőtöket alakítja majd, figyeljetek oda tanáraitok jó tanácsaira, segítségére vagy éppen jó szándékú korholására, hiszen az álmainkért mindig meg kell harcolni. És ha elvesztenétek valahol út közben hiteteket önmagatokban és álmaitokban, gondoljatok arra, hogy egyediek és különlegesek vagytok, saját életeteket és önmagatokat ti formáljátok egységes egésszé.

55 végzős petőfisre került fel a középiskolai évek végét jelző szalag

Az osztályfőnök azt tanácsolta diákjainak: Maradj egyedi és különleges, de figyelj embertársadra, légy toleráns, megértő velük.
-Petőfis éveitek alatt remélhetőleg megtanultátok azt, mit jelent a közösség, mit jelentenek az igazi barátságok, kire számíthattok igazán az úton, amelyen haladni fogtok. Ne feledjétek: a Petőfi közösségi szelleméből bármikor meríthettek majd életetek során. Ti sokat adtatok hozzá petőfis otthonotokhoz, ahogy az is hozzátok.

A szalag, jelképezi összetartozást egymással és az iskolával. Összeköt. Jelzi, hogy az útnak ez a szakasza közös volt, és jelzi egyúttal magát az útelágazást is, ahol most állnak a végzősök. Jelzi, hogy végzősök, és lassan elballagnak majd iskolánkból. De azt is jelzi, hogy amíg hordják a szalagot a diákok, az iskolához tartoznak. A két évszám felidézi a gimis évek kezdetét és a végét, de azt is jelképezi, hogy megint valami új kezdődik el az életben – fogalmazta meg Csarmasz Ágnes.

A diákok vidám műsorral készültek az ünnepségre

A végzős diákok egy-egy rövid összeállítással emlékeztek vissza az elmúlt négy, illetve öt évre zenés-táncos műsorukkal színesítve. Az ünnepély fénypontja, a piros-fehér szalagok feltűzése volt, amit az osztályfőnökök, Csarmasz Ágnes és Jósár István adtak át a tanulóknak. A szalagavató műsor zárásaként a maturandusok romantikus bécsi keringőjét láthatták a megjelentek, amelyet Molnár Eszter tanárnő tanított be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!