Ezüstérmet szerzett a PELC a Pápa Kupán


2016-01-16 18:42:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ezüstérmet szerzett a PELC a Pápa Kupán főképe
Nyolc együttes részvételével 26. alkalommal rendezték meg városunkban a Pápa Kupát. A nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornára idén Németországból nem érkezett csapat, így a torna előtt az is biztossá vált, hogy nem lesz címvédés, hiszen 2015-ben Schwetzingen végzett az élen. Barót, Ajka, Losonc, Veszprém, Gorlice, Kovászna, az Üstökös FC Győr és a házigazda PELC két négyes csoportban küzdött meg a csoportelsőségért, mely a helyosztókon a fináléban való szereplést jelentette. Az ’A’ csoportban a körmérkőzéseket Veszprém veretlenül, mindössze egy kapott góllal nyerte meg, a megyeszékhelyiek mögött a Barót, Üstökös, Losonc sorrend alakult ki. A pápai fiúk a ’B’ csoportban Gorlice ellen 2-0-s győzelemmel kezdtek, majd Kovászna következett, az erdélyieknél egy góllal bizonyultak jobbnak. A csoport utolsó mérkőzésén az Ajka ellen már a pontszerzés is elég volt az elsőséghez, ez sikerült is, hiszen 1-1-es döntetlennel ért véget a 25 perces játékidő, így Orovecz András csapata készülhetett a döntőre, míg az ajkaiaknak a bronzmeccs jutott. A helyosztókon Gorlice megérdemelten győzte le Losoncot, nagy küzdelmet hozott a győriek és Kovászna találkozója, nem is született gól a rendes játékidőben, a hétmétereseket az Üstökös nyerte 2-0 arányban. A bronzmeccs is az előbb említett kiélezett csatát hozta annyi különbséggel, hogy a barótiak a játékrész közepén meg tudták szerezni a vezetést, melyet meg is őriztek a lefújásig. A fináléban a néha a kelleténél is durvábban játszó Veszprém több ígéretes lehetőséget is elpuskázott, a mieink viszont kevés helyzetet tudtak kidolgozni, jobbára pontrúgásokból és átlövésekből veszélyeztetettek. Tíz perc játék után a torna későbbi gólkirálya, Gálfi Norbert egy bal lábas lövéssel megszerezte a vezetést csapatának, a hátralévő időben az eredmény nem változott, így a vándorserleg Veszprémbe került.
- Köszönjük a meghívást, nagyszerű volt a torna, nagyon készültünk a mai kupára, mert az elmúlt években nem hívtak meg bennünket, és bizonyítani szerettünk volna - mondta az eredményhirdetés után Tóth Gábor, a tornagyőztes csapat edzője. Jó csapatok ellen játszottunk, a csoportmeccseket aránylag simán hoztuk le, a döntő viszont nagyon éles volt, a szerencse is mellénk szegődött, de azt gondolom, összességében megérdemelten nyertünk.
Orovecz András természetesen csalódott volt, hogy a döntőben nem sikerült feltenni a koronát egész napos teljesítményükre, bár ahogy fogalmazott, ma többször is döcögött a játék.
- Színvonalas tornán vehettünk részt, igaz játékban nem tudtuk azt nyújtani, amit kértem a játékosoktól. Sajnálom, hogy a döntőben a két perces emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni, ott lehetett volna esélyünk a vezetés megszerzésére. Kevés helyzetünk volt, kapkodtunk, sok volt a labdakezelési hiba, pontatlanok is voltunk, de még csak most kezdjük a felkészülést, a Sportcsarnokban sem játszottunk sokszor, szóval lesz ez még jobb is.

A különdíjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán államtitkár adta át, a legjobb kapus Szántó Elemér (Üstökös FC Győr) lett, a gólkirályi cím a veszprémi Gálfi Norberthez került, a legjobb játékosnak Zsombori Alpár Zsoltot (Barót) látták, a legjobb pápai játékos különdíját Mogyorósi Bálint kapta. A tavaly megalapított Hernádi Tamás Emlékserleget idén Orovecz András vehette át.

Végeredmény:
1. Veszprém
2. PELC
3. Barót
4. Ajka
5. Üstökös FC
6. Kovászna
7. Gorlice
8. Losonc

Hagyomány, hogy a fiatalok küzdelmei után a pápai önkormányzat és a résztvevő csapatok edzői barátságos mérkőzést játszanak, idén az önkormányzat 5-4-es győzelmet aratott.

A részletes eredmények elérhetőek IDE kattintva.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!