Jelentős változások a Jókai Körben


2016-01-15 19:22:55  | cikk: ha  | 


 Jelentős változások a Jókai Körben főképe

A Jókai Kör tisztújító közgyűlésén Veszpréminé Turtsányi Valéria leköszönő elnök beszámolójában hangsúlyozta, hogy a kör 2015-ben is a nagy múltú civil közösség hagyományaihoz igazodva szervezte programjait; a könyvbemutatókat, irodalmi délutánokat, kulturális rendezvényeket, megemlékezéseket. Hozzátette, hogy bár mindig is megtiszteltetésnek érezte megbízatását, úgy gondolja, ideje váltani: a Jókai Körnek fiatalabb, energikusabb elnökségre van szüksége. A jelöltek kiválasztásánál fontos szempontnak tartotta, hogy kulturális területen dolgozzanak, tudják használni a kor kommunikációs eszközeit és hogy legyen kapcsolatuk a tizenéves generációval. Modern látásmódjuk és szemléletük lehet az egyesület fennmaradásának záloga, mondta a leköszönő elnök, aki évtizedeken át támogatta, segítette a kör munkáját.

A Jókai Kör kiemelt céljai közt szerepel Jókai Mór emlékének ápolása, irodalmi programok szervezése, a társművészetek bevonásával. A jelenleg 129 fős tagság kirándulásokat is szervez, a kultúrabarát közösség szívesen tölti együtt a szabadidejét. Az egyesület négy középiskolával kötött megállapodást, a közgázosok és a petőfisek több irodalmi délutánon is közreműködtek a közösségi szolgálat keretében. Az értékes munka elismerése mellett azt is tudomásul kell venni, hogy a körnek szüksége van a megújulásra, mondta Veszpréminé Turtsányi Valéria, olyan vezetőkre, akik lendületes változásokat hoznak.

Az elnökség új tagjai: Sz. Juhász Klára, Török Judit, Müller Anita

Az új elnök, a tagság egyhangú szavazata alapján, Török Judit, a Pápai Református Gyűjtemények könyvtárosa lett. Mint mondta, megtiszteltetés számára a felkérés és természetesen nagy kihívás is. Tudásával, ismereteivel szeretné támogatni a csoportot. Szerinte a nagy múltú egyesület hagyományait meg kell őrizni, de a XXI. század igényeihez alkalmazkodva. Az internet térhódítását nem szabad figyelmen kívül hagyni és a színvonalas kulturális programok szervezéséhez elengedhetetlen új források felkutatása, tehát pályázni kell.

Elnökhelyettesnek Müller Anitát választották, aki elismeréssel szólt a Jókai Kör tevékenységéről, arról a kulturális, lokálpatrióta munkáról, mely a közösséget a város egyik legbefolyásosabb civil szervezetévé tette. Mint mondta, az új vezetőségnek sokat kell tanulnia az elődöktől, a jó dolgokat meg kell őrizni, de fontos, hogy új tagok is bekapcsolódjanak a kör életébe, programjaiba.

Egyhangú volt a szavazás

Szintén új tag az elnökségben Sz. Juhász Klára, akinek már csak azért is szívügye a Jókai Kör, mert nagymamája is tagja volt a csoportnak és így ő most folytatja a családi tradíciót. Szerinte is fontosak a pályázatok, valamint hogy a fiatalabbak érdeklődését is felkeltsék a körben folyó munka iránt. Az elnökségben a három új tag mellett Bakody Lászlóné képviseli a múlt hagyományait.

A gazdasági felelős Király Márta lett, a felügyelőbizottságban Ihász Viktória segíti új tagként Köntös Mária és Molnár Lajos munkáját. A változásokat a tagság egyhangú szavazással fogadta el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!