Kinevezték a Bakonyerdő Pápa vezetőedzőjét


2016-01-15 17:26:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kinevezték a Bakonyerdő Pápa vezetőedzőjét főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokságban szereplő Bakonyerdő Pápa Kiss Dániel vezetésével ősszel a nyolcadik helyet szerezte meg. Az évzáró banketten a csapat edzője váratlanul lemondott, ugyanis rábólintott az NB I/B-s Törökszentmiklós ajánlatára, így a felkészítést már ott kezdte meg. Pozsgai László elnöknek így a bajnoki szünetben új tréner után kellett néznie, és az Angliából hazatérő Kapcsándi Zsolt személyében meg is találta a megfelelő utódot. Az együttes régi-új vezetőedzője - mint mondta - örömmel vállalta a feladatot.
- Egyből igent mondtam a felkérésre, oka volt annak, hogy távoztam, s most okkal tértem vissza erre a pozícióra. Az én igazi szakterületem az utánpótlás, szakmai igazgatóként kezdtem meg újult erővel a munkát, s Kiss Dánielt - akit én ajánlottam a helyemre - nem szerettem volna "kitúrni". Az ő távozásával viszont új helyzet állt elő, s jeleztem Pozsgai László elnök úrnak, folytatnám a megkezdett munkát. Értékelve előző periódusom jó és rossz pillanatait örömmel látok újra munkához, Dani munkájának pozitív momentumait átültetve az én elképzeléseimmel közösen izgalmas tavasz elé nézünk. Legfontosabb feladatom - eddig - az utánpótlás építése volt, ebben talán a rám bízott játékosoknak sikerült sikerekhez juttatniuk is. Elnök úr szeretett volna megtartani ebben a szerepkörben, ám mivel a többi jelölt különböző indokok miatt nem felelt meg a kritériumoknak, így az idő rövidsége és korábbi munkám bizalmául kineveztek a pozícióra, amit örömmel vállaltam. Célunk a biztos bennmaradás mellett a fiatalok megszilárdítása a keretben, akiket nyilván én ismerek a legjobban. Kiss Dániel munkáját értékeltük és irányelveit próbáljuk követni, viszont a keretfiatalítási terveinket lassabb sebességi fokozatba szeretnénk kapcsolni. Az én célom, hogy tavasszal legalább azt a hat pontot megszerezzük, amit ősszel is, ez a minimum, ez viszonylag korán kiderül, sikeres lesz-e, hiszen a sorsolás szeszélye folytán az első fordulókban jönnek a "verhető" ellenfelek. A játékosok kiszolgálása mellett fontos, hogy a fiatalok is megfelelő játéklehetőséghez jussanak, s tudják együtt élvezni a játékot, ebből várom a plusz pontokat tavasszal.

Kapcsándi Zsolttól megtudtuk, a keretben történtek változások.

- Horváth Norman búcsúzás nélkül távozott, a Facebook-ról tudtuk meg, hogy nem kíván velünk készülni, ezen kívül viszont Völgyesi Márkkal és Szabó Mátéval azt gondolom, jó a kapcsolatom, velünk maradnak, ami erősít minket, s a már korábban is sokat bizonyított pápai játékosokkal együtt stabil keretet alkotnak. A felkészülés a megszokott, átmozgatás után két hét állóképességi edzésmunkával folytatódik, majd a taktikai dolgok következnek, védekezésben tervezek más rendszerű játékot, ezt fogjuk a hátralévő bő egy hónapban tökéletesíteni. Köszönöm Kiss Dániel munkáját és sok sikert kívánok neki a továbbiakban, én pedig bízom benne, továbbra is élvezem játékosaim bizalmát, mindent megteszek, hogy legjobb tudásom szerint a lehető legjobb edzésmunkát végezhessük el, s lelkes közönségünket a lehető legnagyobb mértékben tudjuk látványos kézilabdával kiszolgálni.

A bajnokság február végén hazai mérkőzéssel folytatódik, a mieink ellenfele Tarján lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!