Új épülettel bővül a rendőrkapitányság


2016-01-13 21:57:32  | cikk: HuHa  | 


Új épülettel bővül a rendőrkapitányság főképe
Megkezdődtek a Pápai Rendőrkapitányság udvarán álló garázsirodák bontási munkálatai. Ez a harmadik beruházás, melynek eredményeként teljesen megújul a rendőrségi épületegyüttes.

Mint arról már korábban hírt adtunk, az első projekt, mely az ősszel be is fejeződött, az épületegyüttes energetikai felújítását tartalmazta: az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet és ezt homlokzat-felújítás követte. A második beruházást az ORFK finanszírozza és eredményeképpen teljesen megújul az épületbelső. Ennek a munkafolyamatnak a végén tartanak a kivitelezők, a legtöbb irodában már kicserélték a padlót, kifestették a falakat és a vizesblokkok többsége is megújult.

Már csak néhány helyiségben folyik a belső felújítási munka

-A belső munkák jól haladnak, bár nem könnyű elviselni a kollégáknak és az ügyfeleknek az építkezéssel járó felfordulást, és a kivitelezőknek sincs könnyű dolguk, hiszen egy olyan épületet újítanak fel, amiben folyamatos munka zajlik – mondta el megkeresésünkre Szappan Csaba rendőrkapitány, hozzátéve, már csak néhány irodában kell a parkettát kicserélni, a festést elvégezni és néhány mosdóhelyiségben van hátra a szerelvényezés.
A legnagyobb kihívást az ügyeleti helyiség felújítása jelentette, hiszen a bútorzatot, informatikai berendezéseket az előtérbe tudták kitelepíteni, hogy átadhassák a helyiséget az építőknek. A felújítás azonban mostanra elkészült és a diszpécser központ a hétvégén visszaköltözhetett megújult helyére.

A felújítás idejére az aulába költözött az ügyelet

Mindezekkel párhuzamosan a napokban megkezdődött az új épületszárny kivitelezése, amihez először az udvaron található garázsirodákat le kell bontani, hiszen részben ezek helyén áll majd a 200 négyzetméteres irodaépület. Ez a rendőrség épületegyüttesének megújítását célzó harmadik beruházás.
-Itt tíz irodát és egy járőr pihenőt, konyhát alakítunk ki. Az előbbire a lebontásra ítélt, az előírásoknak nem megfelelő garázsirodák pótlásához és a megnövekedett feladatok ellátásához van szükség, a pihenőtér és a konyha pedig azt a célt szolgálja, hogy a törvényben előírt pihenőidőt megfelelő körülmények között tudjuk biztosítani a kollégáknak – mondta el a fejlesztés indokoltságáról a kapitány.

Bontják a garázsirodákat

Az új épületszárnyból már kiköltöztek a kollégák, folyamatban van a közművek kiváltása és megkezdődött az egykor garázsként szolgáló helyiségek bontása is. Az új irodák a Széchenyi utcai, igazgatásrendészeti osztály épületrészéhez csatlakoznak majd szögletes U alakban, és kis belső udvar is létrejön azon a területen. Ugyanakkor a kapitányság udvara nagyobb, tágasabb lesz, hiszen az új szárny másként helyezkedik el, mint a garázsirodák. De nemcsak az udvar, hanem a munkavégzéshez használt terek, irodák is szellősebbek lesznek, így csökken a zsúfoltság és megfelelőbb munkakörülmények biztosíthatók a rendőrök számára.

Az új épületszárny rendőrségi és önkormányzati forrásból készül, Pápa Város Önkormányzata a felét vállalta a 76 millió forint összértékű fejlesztésnek, mely várhatóan tavasszal készül el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!