Ajkán indult a sakkidény


2016-01-12 14:25:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ajkán indult a sakkidény főképe
Az elmúlt hétvégén a Szabadgyalog SE felnőtt és utánpótlás versenyzői az ajkai Nagy László Művelődési Központban, a két napos MAL-kupán vettek részt, melyen a Veszprém megyei lakosok vagy Veszprém megyei egyesületekben játszók vehettek részt. A pápai színeket három felnőtt és nyolc gyermek képviselte, mellettük öt tapolcai, négy ajkai és egy-egy csapat Balatonfüredről és Veszprémből ült le az asztalokhoz.
- Sajnos nem sikerült maradandót alkotni a felnőtt csapatok versenyében, a dobogótól elég messze kerültünk – mondta Kiss Csaba, az egyesület elnöke. A legelőkelőbb – nyolcadik - helyen a pápaiak közül a Szabadgyalog SE egyes számú csapat csapata végzett, Margl Roland, Buzás Gyula, Kiss Csaba, Varga Gyula összetételben. 14 csapat indult, és a mezőny annyira tömör volt, hogy egy ponttal több, akár három hely előrelépést jelenthetett volna a tabellán. Pozitívum, hogy Varga Gyula a 4. táblán veretlenül játszotta végig a hét mérkőzést, illetve Margl Roland - fiatal kora ellenére is - jól tartotta az egyes táblát, ahol négy ponttal zárt. A harmadik számú csapatunk, (Kerecsényi Zoltán, Gyutai Nándor, Balogh Bálint, Krivácsy Gyula, Mayer Attila, Janus Tamás) ahol két játékos cserélődött a verseny második napjára a 11. helyet szerezte meg 11.5 ponttal, míg a második számú alakulat (Katona György, Mezei Zsolt, Kiss Zoltán, Hamzáné Gyimesi Andrea, Ábrahám András, Mayer Tibor) a mezőny végén zárt 7.5 pontot szerezve. Külön meg kell említenem Hamzáné Gyimesi Andreát, aki egymaga öt pontot szerzett, és a legjobb női játékos különdíját is hazavihette.
Kiss Csaba elmondta, hogy a gyerekek közül többen is éremmel tértek haza, Czemmel Viktória aranyérmet nyert, Domonkos Eszter és Farkas Dorina ezüstéremmel, Ruska Barbara bronzéremmel gazdagodott. Sakkozóink január 30-án a Koloszár József emlékversenyre utaznak Ajkára, másnap pedig a megyei I. osztályban játszik mindkét csapatuk, az „A” csapat idegenben az ajkai ASSE ellen, amely valószínűleg a bajnokság végkimenetelét is nagyban befolyásolja, „B” csapatuk az Ezüst Huszár Eplény ellen szintén idegenben. A diákolimpia küzdelmek februárban kezdődnek, az Élő-pont nélküliek február 20-án, az Élő-ponttal rendelkezők március 5-én, a csapatok pedig március 12-én csapnak össze Ajkán, a versenykiírás ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!