Többen kötöttek házasságot tavaly, mint az előző években


2016-01-11 17:37:30  | cikk: Babos Petra  | 


Többen kötöttek házasságot tavaly, mint az előző években főképe
2015-ben 380 gyermek született, 160 házasságot kötöttek és 612 fő halt meg Pápán – tájékoztatta hírportálunkat Kázmérné Erdélyi Szilvia anyakönyvvezető. 2014-ben 382 gyermekszületést, 135 házasságkötést és 532 halálesetet regisztráltak városunkban.

Az anyakönyvvezető a házasságkötések kapcsán hozzátette, az ifjú párok manapság egyre nagyobb előszeretettel választanak külső helyszínt házasságkötésükhöz, mint például az Esterházy-kastélyt, az Edvy Malmot vagy éppen a Malom-tavat. Sokan már év elején lefoglalják a kitűzött esküvő dátumát, amely általában tavasz és ősz között van. Egyre népszerűbb az is, hogy nem szombatra tervezik a házasságkötés napját, hanem hétköznapra, amikor is általában csak a két tanúval jelennek meg a házasulandók.

Névadó ünnepséget 2015-ben nem tartottak. Az anyakönyvvezető elmondta, a fiatal szülők szívesen adják újszülöttjeiknek a modern, külföldi eredetű neveket. Második névként gyakran kapják a kicsik a szülők keresztnevét, illetve a régi magyar neveket.

2016. január 10-ig 13 kisbaba született és 13 fő hunyt el. Az év első házasságkötése január 16-án lesz majd a házasságkötő teremben.

Kázmérné Erdélyi Szilvia arról is szólt, hogy 2014. július 1-től bevezették az elektronikus anyakönyvezést, amelybe folyamatosan történik az adatfelvétel. Ez azt jelenti, hogy minden anyakönyvi bejegyzést fel kell tölteni, s bárhol is történik az anyakönyvi esemény, azt bármelyik városban bejegyezhetik. Az anyakönyvi hivatal továbbra is a Járási Hivatal épületének földszintjén, hétfő és csütörtök kivételével a megszokott időben, vagyis kedden 8.00-12.00 óra, szerdán 8.00-17:00, míg pénteken 8.00-12.30 között várja az ügyfeleket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!