Kasza 30!


2016-01-10 12:08:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kasza 30! főképe
1986. január 11-én, azaz egy nap híján 30 évvel ezelőtt vett részt első küzdősport edzésén a Fighting Force SE vezetője, Kasza László. A kerek jubileum kapcsán a megannyi sikert elért egykori versenyző baráti találkozóra invitálta egykori és jelenlegi tanítványait, mestereit, barátait, támogatóit. Az összejövetelre sokan fogadták el a meghívást, Kasza László pedig az alkalom kapcsán azt mondta, szinte lehetetlen lenne összefoglalni az eltelt három évtized versenyeit, eredményeit, élményeit.
- 1986. január 11-én reggel nyolc órakor a Tókerti Általános Iskolában vettem részt életem első küzdősport edzésén – emlékezett vissza a kezdetekre Kasza László. Ennek hamarosan immár 30 éve lesz. 1986-ban az életem egy új irányt vett, akkor persze ezt még nem tudtam, visszagondolva úgy látom, ez egy alulról jövő építkezés volt. Tele voltam álmokkal, tervekkel, először szerettem volna fekete öves lenni és az összes ellenfelemet legyőzni, szerettem volna a lehető legtöbbször a dobogó tetején állni, jó pár évvel később elkezdett érdekelni az edzősködés, szerettem volna egyesületet, edzőtermet, tanítványokat. Mindez hála Istennek megvalósult, 1991-ben átvettem a klub irányítását, egy évvel később az első országos bajnoki címemet ünnepelhettem, 1994-ben pedig fekete öves lettem. Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem elégedtem meg ezekkel az eredményekkel, hanem még több munkát fektettem a küzdősportba, és jöttek is a hazai és nemzetközi sikerek. Egyszóval termékeny 30 év volt, a pozitív és a negatív dolgokra is szívesen emlékszem, hiszen ezek formáltak azzá, aki most vagyok. Azt nem tudom megmondani, hogy a következő 30 esztendő mit hoz, idén már 47 éves leszek, és most azt érzem, kicsit elfáradtam, mint edző, és mint versenyző egyaránt.
Az ünnepségre elfogadta a meghívást Járóka Attila, aki kezdetektől fogva támogatta a sportembert, beszédében úgy fogalmazott, a város küzdősportjáért kevesen tettek annyit az elmúlt három évtizedben, mint Kasza László. Farkas Tamás is megosztotta a hallgatósággal gondolatait, azt mondta, Kasza László, így vagy úgy, de fogalom a városban. - Kasza László, mint sportoló, mint edző, és mint közösségformáló ember is sokat tett le az asztalra, kívánom, hogy erőben, egészségben folytassa ezt a munkát.

Az ünnepség koccintás után retro bulival zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!