Átlagos év, nyugodt évvége


2016-01-07 22:25:45  | cikk: HuHa  | 


Átlagos év, nyugodt évvége főképe
Rendkívüli eseményektől mentesen zajlott a december 24. és január elseje közötti időszak a Pápai Rendőrkapitányság számára, hiszen nem történtek olyan cselekmények, amelyek nagyobb rendőri erők bevonását igényelték volna. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ünnepek idején unatkoztak a rend őrei.
-Az ünnepek idején is voltak lopások, rongálások, történtek közlekedési balestek és több esetben biztonsági intézkedést hajtottak végre az egyenruhások, de ezek nem voltak kiemeltebb események azoknál, amivel egy átlagos hétvégén dolga van a rendőrségnek – tájékoztatott Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési előadója. Ugyanakkor az is hozzátartozik az év végéhez, hogy az előző évekkel ellentétben szilveszter éjjelén és újév hajnalán több ittas gépjárművezetővel szemben is intézkedniük kellett a rendőröknek, sőt egy ittas vezető balesetben is érintett volt.

Császárné Elek Veronika, a Pápai rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója

A Pápai Mentőállomáson is átlagos esetszámmal dolgoztak a szolgálatot teljesítők. Kürti József mentőállomás vezetőtől megtudtuk, december 24-én este volt sok riasztásuk, akkor folyamatosan úton volt három gépkocsijuk, az év vége többi részében a szokásos nagyságrendben kellett vonulniuk. Egy rendkívüli eset történt karácsonykor, amikor egy idős férfi megfulladt a rántott hústól.
-A 80 éves férfi meghalt, de kollégáim sikeresen újraélesztették és stabil állapotban szállították be a kórházba – mondta el a mentőállomás vezetője. Kürti József hozzátette, szilveszter éjjelének első fele nyugalomban telt, a szolgálatban lévők éjfél előtt épp arra készültek, hogy kibontsák az alkoholmentes pezsgőt és koccintsanak az új évre, amikor befutott a riasztás egy közlekedési balesethez, így mint oly sok esetben már, ezúttal is úton töltötték az éjfélt. Szilveszter éjjelén egyébként 11-szer riasztották a mentőket, jellemzően alkohol okozta problémák miatt.

Kürti József, a Pápai Mentőállomás vezetője

A 2015-ös esztendő egyébként semmiben sem különbözött az esetszámok vonatkozásában a korábbi évektől, átlag 6000 esetben riasztják a pápai mentőket a különböző egészségügyi problémákhoz, balesetekhez és –bár pontosan még nem ismertek a számok – a múlt esztendő statisztikája is ilyen lesz – fogalmazott Kürti József.

A Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség is rendkívüli eseménytől mentes év végén van túl – ezt Horváth Sándor tűzoltóparancsnok közölte érdeklődésünkre. Az előző évekhez képest kevesebb esethez riasztották őket karácsony és újév között. Egy kéménytűzhöz és egy melléképületben keletkezett tűzhöz kellett kivonulniuk, de egyik esetben sem keletkezett jelentős anyagi kár.
-Műszaki mentésre két alkalommal kellett kivonulnunk, az egyiknél nem történt személyi sérülés, a szilveszter éjjel bekövetkezett baleset pedig könnyű sérüléssel járt.

Nyugodt volt az év vége a pápai tűzoltók számára

Hasonló képet mutat a 2015-ös esztendő egésze is, a pápai lánglovagok kevesebb tűzesethez és kevesebb műszaki mentéshez vonultak, mint a korábbi években. Bár a pontos számok még itt sem ismertek, az biztos, hogy a pápai tűzoltók nyugodtabb évet zártak, mint korábban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!