Zene, tánc, vastaps ... és arany minősítés


2016-01-04 19:58:35  | cikk: ha  | 


Zene, tánc, vastaps ... és arany minősítés főképe

Jól indult a pápai fúvósok éve, hisz a zenekar azon túl, hogy három telt házas koncertet adott, a vasárnapi előadáson arany minősítést kapott, így most már koncertfúvós kategóriában is az országos élmezőnyben van a banda. A hivatalos elimerés örömet igen, de meglepetést nem okozott a rajongótábornak, hisz a pápaiak számára eddig is ők voltak a legjobbak.

Pápa Város Fúvószenekara ezúttal Legyen tánc! címmel állította össze az új esztendőt köszöntő koncertjét. Horváth Adrián karnagy elmondta, mindig fejtörést okoz, hogy mi legyen a show témája, mert szeretnének évről évre új műsorral, meglepetésekkel szolgálni hűséges közönségüknek. Egy dologból nem engednek, és ez a minőség. Az idei repertoárt úgy állították össze, hogy megfeleljen a koncertfúvós kategória megmérettetéshez és tetsszen a közönségnek is.

Pápa Város Fúvószenekara tavaly szórakoztató show kategóriában nyerte el az amatőr zenekarok legmagasabb, "C" szintű arany minősítését és ezt a bravúrt idén is megismételték, koncertfúvós kategóriában. Horváth Adrián elmondta, hogy van még egy, a nemzetiségi kategória, de ez nem érinti őket, így most már nem vár rájuk minősítő koncert.

A 2016-os újévi koncert volt a legnehezebb dalokból álló műsor

Az idei újévi koncert első része volt a minősített, nehezebb darabokból álló műsor. Ebben többek közt elhangzott néhány betétdal a Nyomorultak-ból, Ravel Bolero-ja, Ronan Hardiman The Lord of the dance-e. Azt eddig is tudtuk, hogy például a jazz remekül szól a fúvósok előadásában, de ezúttal az is kiderült, hogy a széki muzsikát is szívhez szólóan játsszák. S mivel a tánc szerepelt a címben, a műsort színesítették a szombathelyi Savaria Táncsport Egyesület és a budapesti Erin ír sztepptánc társulat táncosai valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola táncművészetis növendékei.
A koncert második részében továbbra is a tánc-tematikánál maradtak a fúvósok, de már könnyedebb dallamokkal, így például volt mambó, polka, klezmer muzsika, tangó és albán néptánc is.

A Refi növendékei több koreográfiával is felléptek

A minősítést három fős szakmai zsűri vállalta. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Szabó Ferenc, tiszteletbeli elnöke, Dohos László és alelnöke, Ella Attila értékelte a pápai fúvósok produkcióját. Szabó Ferenc elmondta, öröm volt számára, hogy részt vehetett ezen a koncerten. Szerinte az, hogy egy helyi fúvószenekar három telt házas újévi koncertet is adjon városában, példa nélküli. Ehhez szerinte kell a karnagy, a tagok áldozatos munkája és az egyesület vezetőségének szervező tevékenysége is, valamint természetesen a közönség, hisz a pápaiak már 12. alkalommal kezdték az új esztendőt a zenekarral.

Az oklevelet Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke adta át

Szabó Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy nem csupán a zenakar munkája jelent helyi értéket, hanem az is, hogy koncertjeikre mindig hívnak pápai és távolabbról érkező vendég fellépőket is. Ez lehet, hogy Pápán természetes, de az országban kevés helyen van ilyen, mondta az elnök.

Az arany minősítést igazoló oklevelet Szabó Ferenc elnök adta át Horváth Adrián karnagynak a közönség vastapsától kísérve. A zenekar tagjai örültek az elismerének, nehéz próbaidőszakon vannak túl, de megérte, mondta Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök. Volt egy kis ünneplés, talán lesz egy rövid pihenő is, de Pápa Város Fúvószenekara már készül a nyári programra: a banda idén ünnepli újjáalakulásának 70. évfordulóját és a jubileum alkalmából nemzetközi fúvóstalálkozót szerveznek július elején városunkban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!