Fő téri óévbúcsúztató - vidám mulatság várta a pápaiakat


2016-01-01 14:34:08  | cikk: HuHa  | 


Fő téri óévbúcsúztató - vidám mulatság várta a pápaiakat főképe
Lassan hagyománnyá válik, hogy zenés mulatsággal várják a városlakókat a Fő téren az óesztendő utolsó éjszakáján, és az is, hogy erre az éjszakára megérkezik a fagy is. Ez azonban csöppet sem zavarta azt a több száz bulizni vágyót, akik az év utolsó óráit barátaik, családtagjaik társaságában a városközpontban töltötték. A hideg ellen jó védekezés volt a tánc - melyhez három együttes biztosította a zenét éjfél előtt –, és a faházban kínált forralt bor, no meg persze az éjfélkor megbontott pezsgő. A vidám mulatságra sokan kilátogattak, a vastag ruhák fölött pedig mókás sapkák, nyuszifülek, ördögszarvak villogtak, de voltak csillogó parókában, díszes álarcban vagy éppen vicces szemüvegben érkezett vendégek is bőven.

Az óévbúcsúztató városi parti a homokbödögei Optikai Csalódások elnevezésű formáció műsorával kezdődött, aztán a Stage Door együttes lépett a Fő téri színpadra, őket a Retro Trió követte az egyre hidegebbé váló éjszakában, éjfél előtt pedig az FRB formáció szórakoztatta a nagyérdeműt.
Éjfél előtt pár perccel Áldozó Tamás polgármester lépett színpadra, aki ezúttal is egy verssel kívánt boldog új évet a városlakóknak. Az egykori pápai diák, Nagy László Adjon az Isten című versét a közös visszaszámlálás és az éjfélkor felcsendülő Himnusz követte, majd a pezsgősdugók pukkanásától és kis tűzijátékok robajától visszhangzott a tér, s ismerősök, barátok, családtagok kívántak boldog új évet egymásnak 2016 első perceiben. Az emelkedett hangulatot a tűzijáték tette teljessé, színes fények, különleges alakzatok világították be a tiszta, holdfényes égboltot.

Áldozó Tamás polgármester verssel kívánt boldog új évet a pápaiaknak

-Az jutott eszembe az új esztendő első pillanataiban, hogy tavaly is ugyanígy itt voltunk, és akkor is az volt az év leghidegebb éjszakája, de akkor is nagyon sokan eljöttek, mert a pápaiak szeretik együtt megélni itt a téren ezt a nevezetes éjszakát. Azt kívánom a város lakóinak, mindaz, amit Nagy László versében felolvastam, váljon valóra, és legyen mindannyiunknak jó éve a 2016-os – fogalmazott hírportálunknak Áldozó Tamás. A városvezető kérdésünkre az is elmondta, ilyenkor már tervez, összerakja magában, milyen nevezetes dátumok, események lesznek az új évben, melyek azok a helyek, ahová el kell mennie és ahová el szeretne jutni. Ugyanakkor az is eszébe jut, hogy gyermekei milyen idősek lesznek 2016-ban, és hogy ezt a kort ő hogyan élte meg annak idején. A város első embere a szilveszter éjszakáját tévénézéssel kezdte otthon, aztán a Fő téri köszöntő után néhány meghívásnak kívánt még eleget tenni.

Hozzá hasonlóan sokan az éjféli ünneplésre jöttek fel a térre, mások pedig az egész estét itt töltötték társaságukkal. Ez utóbbiak közé tartozott Czuczai Dávid, aki barátaival már 22 órától a Fő téren múlatta az időt. A fiatalember villogó szilveszteri szemüvegben ropta, nagy jókedvvel. Mint mesélte, a buli fantasztikus, s ezt a jó hangulat és a baráti társaság alapozta meg.
-2016-ban csak a legjobbra számítok, a 2015-ös év pedig el van felejtve – nevetett.

Vidám baráti társaságok a Fő téri buliban

-A buli tökéletes, a hideget nem érezzük, táncolunk, pezsgőzünk, hiszen erről szól a szilveszter. A férjemmel jöttem el a rendezvényre, de nagyon sok ismerőssel találkoztunk és nagyon jól érezzük magunkat – ezt már Tóth Róbertné mesélte a forgatagban. Mint megtudtuk, számára tökéletes volt a 2015-ös év, hiszen férjhez ment és nagyon boldog, az új évtől pedig legalább ennyi boldogságot remél. Az újéi fogadalmakról annyit mondott, nincs szüksége a fogadalmakra, hiszen életét nem a fogadalmak határozzák meg, úgy él, ahogy szeretne.

Töreki Laura a legifjabb korosztályhoz tartozik, a tizenéves lány családjával, barátaival mulatta át a szilveszter éjszakát a Fő téren.
-Nagyon jó a buli, sokan vannak és jó zene szól – mondta, meg sem állva a tánccal.

A népes tömegben találkoztunk Kraszter Lászlónéval, a Pápai Nagycsaládosok Egyesületének vezetőjével, aki férjével, ismerőseivel köszöntötte az új évet. Kérdésünkre elmondta, abban bízik, hogy a 2016-os év jobb lesz az előzőnél, bár 2015-re sem panaszkodhat. Családjával kapcsolatban fogalmazott meg terveket és újévi fogadalmat is tett, de persze ezt nem osztotta meg velünk, hiszen akkor nem teljesül.

Az új esztendő első Fő téri buliján dj. Béci volt a diszkós 

Az új esztendő első óráiban Dj. Béci szolgáltatta a zenét a Fő téren, régi és új nótákat, világslágereket és népszerű hazai dalokat játszva egymás után a népes vendégseregnek. Az ismert diszkós arról mesélt, számára az a legjobb szilveszter, ha ebben a gyönyörű környezetben ilyen sok embert szórakoztathat. Úgy mesélte, közel 20 éve minden szilveszterkor dolgozik, bár ez a munka számára is igazi buli és nem is tudná másként elképzelni az óévbúcsúztatót.
A vidáman táncoló, ünneplő emberek sokaságát látva, bátran állíthatjuk, ez az év is jól kezdődött.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!